Ny skanner - USB eller parallell?

Ny skanner - USB eller parallell?
Publisert

Skal kjøpe skanner og har då valet mellom USB eller parallell, der parallell sjølvsagt er den billigaste. No er det oftast slik at nye PCar har USB port,er det då nokon vits i å kjøpe Parallelltilkopling, er ikkje det mykje meirfordelar med USB?

På førehand takk for svar!

Datadoktoren svarer:

Hvilken tilkobling du skal velge på tilleggsutstyret, er først og fremst avhengig av hva du har tilgjengelig på PCen din. Hvis du har en ny PC, med både parallellport og USB, er det den mest praktiske løsningen som er den beste.

Praktisk med USB

Hvis du allerede har en skriver som er koblet til parallellporten, er det helt klart bedre å velge USB-versjonen. Selv om alle de skannerne vi har sett tilbyr en løsning for å dele parallellporten med en skriver, er en USB-ledning lettere å ha med å gjøre. Den er tynn og har små plugger, mens parallellkabelen er tykk, mindre fleksibel og har store og klumpete kontakter.

Enkelte USB-skannere klarer seg også med den strømmen som kommer fra PCen via USB-kabelen, og da behøver du verken nettledning eller en separat strømforsyning. Vi har sjekket ut en slik skanner, og du kan lese artikkelen 7020">her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer