Ny standard skal stoppe DVD-kopiering

NYHET FRA CeBIT: På grunn av at data-Jon og hans kumpaner klarte å knekke DVD-kodene, er det sannsynlig at et helt nytt system for å beskytte innholdet på DVD-audio ser dagens lys allerede neste måned.

Publisert

Det er IDG.net som melder dette, og uttalelsen kommer fra Sakon Nagasaki som er sjefen for DVD-satsningen til Matsushita Electric Industrial, Japans største produsent av forbrukerelektronikk.

DVD-audio var på bristepunktet til å bli lansert med brask og bram da det ble kjent at DVD-kodene var knekket. Dette førte til at musikkbransjen satte på bremsene i påvente av en bedre løsning. Denne løsningen er nå fremlagt av Matsushita som forståelig nok har hastverk med å få produktene på markedet.

Overrasket bransje

Data-Jon og hans gruppe MORE klarte med andre ord å bremse hele bransjen, og i følge Sakon Nagasaki var aktørene svært overrasket over at dette var mulig. Vi skal ikke ta stilling til om bransjen her kan virke noe naiv, men se første produktene var i regelen klare.

I denne artikkelen kan du lese mer om kopiering av DVD-filmer.

Hvis det nye systemet blir godkjent, vil de første spillerne med DVD-audio bli lansert andre halvår, i følge Sakon Nagasaki.

Dette er DVD-audio

DVD-audio er ikke ett format som vi har på CD. DVD-audio støtter mange ordlengder (bits) og samplingsfrekvenser. Formatene strekker seg helt fra vanlig CD som er 16-bits med 44,1 kHz sampling og til hele 24-bits med 192 kHz. De andre formatene som tilbys bruker ordlengdene 16, 20 og 24-bits og samplingsfrekvensene 44,1, 48, 88,2, 96, 176,4 og 192 kHz. Alle DVD-audio-spillere skal støtte alle kombinasjoner av ordlengder og samplingsfrekvenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer