Ny supergrafikk til PC: GeForce 2 er her!

Rett etter at ATI kom med detaljer om sin Radeon-grafikkbrikke, slipper NVIDIA bomben: Den beste grafikkbrikken på markedet, GeForce 256, har fått en kraftig overhaling og et nytt navn: GeForce 2 GTS.

Ny supergrafikk til PC: GeForce 2 er her!
Publisert

Det skjer stadig med nye, spennende dataprodukter: uoffisielle spesifikasjoner lekker ut og det foregår heftige diskusjoner på nettet om hvorvidt det endelige produktet klarer å leve opp til forventningene. Slik har det også vært med den aller siste grafikkprosessoren fra NVIDIA, som lenge har vært kjent under kodenavnet NV15. Nå er det offisielle navnet kjent, og de endelige spesifikasjonene er offentliggjort. Nå får vi håpe at produktene holder den dagen de kommer i butikkene.

Hva er nytt?

GeForce 2-brikken er klokket til 200MHz. Kortets DDR-minne (opptil 128 MB) er klokket til 166/333MHz, som gir en båndbredde på 5,3 GB i sekundet. Rendering-arkitekturen gir deg 1.600 millioner tekstur-piksler (teksler) i sekundet, og 25 millioner polygoner i sekundet. Dette er betydelig mer enn dagens GeForce-kort...

Den nye brikken har også en forbedret utgave av Transform & Lighting-motoren, som i likhet med ATIs Charisma Engine tar seg av flere beregninger enn før, og avlaster hovedprosessoren ytterligere.

En annen nyhet er noe NVIDIA kaller Shading Rasterizer. Dette er en funksjon som ligner på Pixel Tapestry-motoren til ATI, og tillater diverse effekter å bli utført i maskinvare. Eksempler er skyggeeffekter, Bump-Mapping, belysning, bølger og lignende. Dette gir deg selvsagt morsommere spesialeffekter og mer realisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer