Ny teknologi:Web, satelitt og film i samme boks

Selv om det er turbulens rundt Jancos satsing på Internett via TV-kabel og Telenor er forsinket, er det ganske sikkert at kabelen i stua er en av fremtidens bærere av Internett. Nå foreligger det konkrete planer om å produsere en multiboks som inneholder alt du trenger.

Snart kommer Web direkte på TVen i de tusen hjem. Bildet viser produktet Web-TV, som er solgt til 700.000 amerikanere. Foto: TK
Snart kommer Web direkte på TVen i de tusen hjem. Bildet viser produktet Web-TV, som er solgt til 700.000 amerikanere. Foto: TK Vis mer
Publisert

Boksen erstatter satelittmottakeren, videoen og PCen (for de som bare er interessert i web). Dette er en såkalt "set-top" boks som plasseres på TVen. Lignende bokser har vært produsert av store selskaper som Philips og Web-TV i lengre tid, men salget av disse rene web-boksene har aldri helt tatt av (Web-TV har 700.000 kunder i USA). Denne løsningen kan for alvor sette fart i utviklingen.

Boksen skal produseres av Web-TV (eid av Microsoft) i samarbeid med selskapet EchoStar Communications, som har 1,8 mill. satelittkunder. Når produktet er klart, vil det foreløpig bare bli solgt i USA til nye kunder i EchoStar. Men selv om denne konkrete løsningen bare vil bli solgt i USA, vil lignende produkter helt sikkert finne veien til Norge i løpet av kort tid.

Set-top-boksen Web TV koster ca. 200 dollar. Den nye boksen vil prismessig havne et stykke over dette, og vil derfor antageligvis bli leiet ut, slik vi er vant til med satelittdekodere. Hvis utleie blir løsningen, kan boksen introdusere Internett til en lang rekke brukere som i dag synes det blir for komplisert å kjøpe hjemme-PC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer