Ny versjon av 3DMark 2001 klar

Det ekstremt populære benchmarkprogrammet 3DMark er igjen blitt oppdatert. Riktignok er det bare snakk om noen justeringer i forhold til den opprinnelige 2001-versjonen, men interessant er det likevel.

Ny versjon av 3DMark 2001 klar
Publisert
Sist oppdatert

3DMark 2001 og de tidligere versjonene av programmet er utviklet av Mad Onion, et selskap som er basert i Finland og har tette bånd med Max Payne-skaperne Remedy. Gjennom tidene har programmet blitt et av de mest brukte verktøyene for å måle ytelsen til datamaskin, spesielt med hensyn til spill. Tradisjonelt inkluderer Mad Onion massevis av spektakulære visuelle effekter i programmet, som alltid benytter seg av de nyeste teknologiene både på maskinvare- og programvaresiden.

2001-versjonen av 3DMark har vært tilgjengelig i rundt et år, og nå har Mad Onion sluppet en oppdatering. Dette er ikke en helt ny versjon, men som utviklerne selv kaller det, en Second Edition.

Hva er nytt?

3DMark 2001 SE har nå støtte for DirectX 8.1-grensesnittet, og inkluderer følgelig én ny benchmark: Advanced Pixel Shader. Denne testen viser en behagelig liten scene, med en båt som flyter i en innsjø, mens små fisk svømmer rundt. Hensikten er å vise de nye pikseleffektene, som videre får teksturene til å virke enda mer realistiske.

Andre nyheter i SE-utgaven av programmet er full støtte for Windows XP, forbedret systeminformasjon, støtte for de nyeste AMD og Intel-prosessorene, støtte for et nytt teksturkomprimeringsformat - DXTC1, og til slutt generelt forbedret kompatibilitet og stabilitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer