Ny versjon av Back Orifice på vei

På den kjente hackerkonferansen DEF CON i USA i fjor, presenterte hackergruppen Cult of Dead Cow programmet Back Orifice. Nå som en ny DEF CON nærmer seg, vil det bli presentert en ny versjon.

Ny versjon av Back Orifice på vei
Publisert

Da Back Orifice ble presentert på DEF CON i fjor, skapte det diskusjoner og ble meget omtalt. Programmet er laget av en gruppe hackere som vil bruke det for å vise frem sikkerhetshullene i Windowsprogramvaren.

Back Orifice, som nå er kommet i den tidsriktige 2000-versjonen, er en såkalt trojansk hest. Hvis noen får programmet installert hos seg, kan en person i andre enden ta kontroll over PCen til ”offeret”. Den infiserte PCen er i hackerens hender.

Klar for NT

Den nye versjonen, som er laget for NT, skal være mindre, enklere og mye mer effektiv. Programmet er modulbasert, noe som gjør at brukerne av programmet enkelt kan legge til nye funksjoner. Blant funksjoner som skal være mulige å legge til, nevner Cult of Dead Cow aktivering av mikrofonen til den infiserte PCen, og dermed åpne for romavlytting. Det skal også være mulig å skjule filer på den rammede maskinen.

En funksjon som er tatt med fra forrige versjon, er en logg av tastaturtrykk. Med dette er det mulig å få tilgang til all informasjon som er skrevet på tastaturet, dermed er passord og brukernavn, i tillegg til annen privat informasjon tilgjengelig for hackeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.