Ny versjon av Matrox G400 på trappene

Grafikkkort basert på den nye G400-prosessoren har ennå ikke rukket å dukke opp på det norske markedet, men Matrox har allerede annonsert en oppgradering av brikken – G400 MAX. Rå kraft er stikkordet.

Ny versjon av Matrox G400 på trappene
Publisert

Vi har tidligere skrevet om G400-brikkens imponerende egenskaper, og MAX-versjonen lover en ytterligere forbedring. Først og fremst er det hastigheten produsentene har jobbet med, og det loves at brikken vil være opptil 30 prosent raskere enn vanlig G400, som i seg selv er lynrask.

Matrox frir til to typer brukere med MAX-brikken: spillere og profesjonelle brukere av høyoppløselige skjermer. Spillentusiaster får sitt takket være den meget høye 3D-ytelsen, og grafiske designere vil nok være fornøyd med oppløsninger på opptil 2048x1536 punkter, med 32-bits farge og 85Hz oppfriskningshastighet.

Disse imponerende resultatene er oppnådd takket være en RAMDAC på 360 MHz. I tillegg har brikken alle funksjonene kjent fra den originale G400-prosessoren, som VCQ2-rendering arkitektur, støtte for DirectX 6, OpenGL og Pentium III-standardene og 32-bits farge på spill.

Alt tyder på at den nye trenden i grafikkortindustrien er flere utgaver av samme brikke, som rettes mot forskjellige målgrupper. ATI annonserte nylig en oppgradering av sin populære RAGE 128, og 3dfx kommer med hele tre versjoner av Voodoo 3. Og det er tydelig at det er dataspilleentusiaster som har nytte av utviklingen, i og med at 3D-funksjonene og ytelsen er områder produsentene jobber mest med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer