Ny versjon av Office nærmer seg

Microsoft har nettopp sluppet en betaversjon av Office 10, som er den nyeste oppdateringen til den populære programvarepakken. Her er oversikten over hva vi kan vente oss fra utviklerne.

Ny versjon av Office nærmer seg
Publisert

Den seneste versjonen av Office-pakken er kjent som Office 2000, og har vært tilgjengelig en god stund. Nå er imidlertid Microsoft i full gang med utvikling av en ny versjon, og den første betautgaven er nettopp gjort tilgjengelig til utvalgte testere.

Det er flere nyheter i Office 10, og noen av dem kan trygt betegnes som revolusjonerende. For det første er det første gang Microsoft inkluderer talegjenkjenningteknologi i noen av sine produkter. Denne teknologien gjør det mulig å gi kommandoer direkte til datamaskinen, for eksempel mens du jobber med Word-dokumenter. Det kan også være praktisk å bruke denne teknologien for å skrive og redigere dokumenter. Dette kan høres litt uvant ut, men mange hevder at dette er mer effektivt. Stemmegjenkjenning kommer også på norsk. Nordisk Språkteknologi på Voss arbeider i disse dager med å samle inn nok data til at en PC skal kunne kjenne igjen stemmen din uansett dialekt.

Talegjenkjenning er noe Microsoft har tenkt å satse sterkt på, blant annet ved å tilby det i sitt nye operativsystem, Whistler.

Flere samarbeidsfunksjoner

Både Access og Excel får nå bedre støtte for XML (Extensive Markup Language). I tillegg kommer Office 10 til å få en web-basert teknologi som lar ansatte i en bedrift arbeide sammen direkte i Office. Dette vil fungere som en slags oppslagstavle, uten at brukerne behøver å kunne HTML. Her kan du legge inn data, sjekke en felles kalender eller lese oppslag fra de andre. I følge Microsoft har brukerne lenge ønsket seg bedre Internett-støtte, og disse ønskene blir nå oppfylt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer