Ny versjon av QuickTime nærmer seg

Apple la nettopp ut en ny betaversjon av sin QuickTime-medieavspiller. Vi har tatt en titt på nyhetene.

Ny versjon av QuickTime nærmer seg
Publisert

QuickTime har nå nådd versjon 5, og på torsdag ble en ny betaversjon av programmet lagt ut på hjemmesidene til Apple. Den første betaversjonen kom tidligere i år og var kun tilgjengelig for Mac-brukere. Den nye betaen kan imidlertid også lastes ned i Windows-versjon.

De viktigste nyhetene i den nye versjonen av spilleren er bredere støtte for multimedia- og grafikkformater, som blant annet Flash 4 og MPEG-1, i tillegg til Apples egne formater som bare brukes i Mac-sammenheng. Hvis spilleren støter på et format den ikke klarer å lese, vil den automatisk prøve å laste ned riktig kodek fra sidene til Apple.

Nytt grensesnitt

Utviklerne av spilleren har jobbet en god del med grensesnittet, og fått med flere forbedringer. Blant annet er volumkontrollen blitt redesignet, det har dukket opp en ”TV”-knapp som gir deg enkel tilgang til forskjellige TV-stasjoner, og det er blitt mulig å forandre utseendet på spilleren ved hjelp av skins. Du slipper også å knote med såvidt synlige knapper for å få tilgang til mer avanserte funksjoner som for eksempel tonekontroller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer