Ny versjon av Winzip

Verdens mest populære program for pakking av filer fonyer. Her er en oversikt over de viktigste nyhetene.

Ny versjon av Winzip
Publisert

Winzip fortjener popluariteten. Det lille Windows-programmet håndterer nær sagt alle aspekter forbundet med det å pakke ned eller pakke ut filer. Blant nyhetene i versjon 7 er:

Støtte for CAB-filer: CAB er Microsofts format for pakking av filer, og brukes blant annet til filene som er nødvendig for å installere Windows 95/98. Med den nye versjonen av Winzip kan du åpne slike filer, og hente ut enkeltfiler eller pakke ut alle filene i arkivet.

Dette har også vært mulig tidligere ved å benytte de såkalte PowerToys, som er ulike små tillegg til Windows. Powertoys er laget av Windows-utviklerne, og kan lastes ned fra Microsoft.

Kontroll med tabellvisning: På samme måte som i Windows Utforsker kan du nå klikke i overskriftene i tabellen som vises når du åpner en Zip-fil for å sortere/snu sortering. Du kan også trekke i kolonnebreddene med musen for å få bedre oversikt.

Tilpasse knappene: Du står nå helt fritt til selv å definere hva som skal vises på knapperaden.

Et klikk er nok: På samme måte som Windows Active Desktop, kan du nå klikke en gang på filer et zip-bibliotek. Kan heldigvis skrus av for de av oss som ikke liker å surfe på harddisken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.