Ny Windows 98

Nå er det like før det kommer en oppgradering av Windows 98 (service pack 1), og Microsoft har frigitt informasjon om hva pakken inneholder. I tillegg foreligger det konkrete planer om en mer omfattende oppgradering med mange nye funksjoner (OSR-utgave). Her er oversikten over de viktigste nyhetene.

Ny Windows 98
Publisert

Det er litt paradoksalt at en slik oppgradering kommer i det hele tatt, i og med at Windws 98 på mange måter er en gigantisk service-pakke til Windows 95. Vi har også skrevet om dette tidligere, men da ble det tilbakevist av Microsoft. I følge ZDnet er det imidlertid nå bekreftet at oppgraderingen kommer, og i denne artikkelen har vi samlet trådene fra flere kilder for å gi deg en foreløpig oversikt.

I følge ZDnet vil det komme en service-pakke som stort sett bare vil inneholde oppgraderinger av eksisterende funksjoner. I tillegg vil det komme en OSR-utgave som vil få en rekke nye funksjoner. Service-pakken vil være tilgjengelig både som en stor pakke, og stykket opp i sine enkelte bestanddeler, slik at du kan velge hva du vil installere. Dette er helt natulig siden pakken vil bli på over 40 MB (inkludert IE5), og derfor alt for tung å laste ned direkte for alle.

Litt uklart

Flere anerkjente nettsteder (blant annet Betanews) hevder at alle utviklerne som opprinnelig jobbet med én stor service-pakke, nå er tatt av dette prosjektet, og at de i stedet jobber med OSR-utgaven. (som også kalles SR-utgaven: Service Release). En OSR-utgave er en utgave av Windows som i regelen bare kan selges sammen med en ny PC. Dette virker selvsagt litt merkelig, men samme strategi ble valgt med Windows 95, som også kom i OSR-utgaver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.