Ny Yamaha med full fart på CD-RW

Yamaha var først ute med 4X CD-RW i modellen CRW4416. Siden har alle de andre kommet etter. Yamaha ligger nå etter på CD-R, men kommer nå sterkt tilbake med det de kan best. Denne gangen øker de nemlig CD-RW-hastigheten til 8X med den nye CRW8824-serien.

Ny Yamaha med full fart på CD-RW
Publisert

Yamaha flytter grenser med CRW8824. Orange Book-standarden, som omhandler skrivbare CD-plater, er ennå ikke oppdatert med 8X CD-RW. Vi forventer at en endelig standard er rett rundt hjørnet. CD-RW-plater, som støtter 8X, er heller ikke lett å få tak i, men vil være tilgjengelig samtidig med brennerne.

Raskere enn Zip?

CD-RW på 8X er i stand til å skrive med hele 1200 KB/s. Det er raskere enn leseytelsen på 100 MB Zip-plater og 5 ganger raskere enn skriveytelsen på Zip-drev med SCSI eller IDE. Den er også raskere enn 250 MB-utgavene av Zip med SCSI/IDE. Leseytelsen ivaretas med 24X-hastighet. Her ligger Yamha fortsatt etter konkurrentenes CD-brennere.

Dyre plater?

CD-RW-plater har i dag kommet ned på et anstendig prisnivå. En 4X CD-RW-plate selges i dag for helt ned i 20 kroner pr. stk. Vi forventer at 8X-platene vil koste 10 kroner ekstra. Alt i alt en liten pris å betale for dobbel hastighet. Yamaha CRW8824-brennerne vil naturligvis også støtte de gamle platene med den gamle hastigheten.

Snart i Norge

Den norske Yamaha-distributøren, Optical Storage (tlf: 67 10 44 10), forteller oss at de nye brennerne er forventet til landet om ca. 14 dager. Prisen er ennå ikke fastsatt, men forventes å ligge på omtrent samme nivå som Yamaha CRW8424S, som vi har testet i vår løpende test av CD-brennere. Yamaha vil levere CRW8824E med EIDE-grensesnitt aller først. Deretter kommer SCSI-utgaven CRW8824S i både intern og ekstern utgave. Plater vil også være tilgjengelig. Vi vil teste brenneren så snart den er tilgjengelig

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer