Nye Acrobat-programmer lansert

Adobe er klar med tre versjoner av sitt dokumentbehandlingsprogram. Nå skal Adobe Acrobat tilpasses ulike behov.

Nye Acrobat-programmer lansert
Publisert
Sist oppdatert

På en pressevisning i går lanserte Adobe det de kaller årets viktigste nyhet. PDF-formatet er en standard for utveksling av dokumenter mellom datasystemer og på Internett, og nå skal det gjøres enda raskere og enda enklere.

Acrobat-serien blir nå splittet i tre. Den mest avanserte utgaven heter Acrobat 6.0 Professional, og retter seg mot brukere som jobber med tung grafisk design og konstruksjon. Nyhetene inkluderer muligheter for forhåndsgranskning og fargeseparasjon, bedre skjemaverktøy, støtte for preflight (forhåndskontroll) og flere storformater.

Det er nå også mulig å lage PDF-filer fra programmer som AutoCAD og Microsoft Visio, og samtlige lag i de importerte tegningene bevares.

Acrobat 6.0 Professional leveres ikke på norsk. Den engelske utgaven kommer i slutten av mai, og skal koste ca. 4.200 kroner uten moms.

Acrobat 6.0 Standard er mellomversjonen, og har fått et nytt brukergrensesnitt. Blant nyhetene er muligheter for å legge inn endringer og kommentarer direkte inn i dokumenter, samt at det er svært enkelt å spore disse endringene. Det er nå også mulig å bruke digitale signaturer i dokumentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer