Nye Acrobat-programmer lansert

Adobe er klar med tre versjoner av sitt dokumentbehandlingsprogram. Nå skal Adobe Acrobat tilpasses ulike behov.

Nye Acrobat-programmer lansert
Publisert
Sist oppdatert

På en pressevisning i går lanserte Adobe det de kaller årets viktigste nyhet. PDF-formatet er en standard for utveksling av dokumenter mellom datasystemer og på Internett, og nå skal det gjøres enda raskere og enda enklere.

Acrobat-serien blir nå splittet i tre. Den mest avanserte utgaven heter Acrobat 6.0 Professional, og retter seg mot brukere som jobber med tung grafisk design og konstruksjon. Nyhetene inkluderer muligheter for forhåndsgranskning og fargeseparasjon, bedre skjemaverktøy, støtte for preflight (forhåndskontroll) og flere storformater.

Det er nå også mulig å lage PDF-filer fra programmer som AutoCAD og Microsoft Visio, og samtlige lag i de importerte tegningene bevares.

Acrobat 6.0 Professional leveres ikke på norsk. Den engelske utgaven kommer i slutten av mai, og skal koste ca. 4.200 kroner uten moms.

Acrobat 6.0 Standard er mellomversjonen, og har fått et nytt brukergrensesnitt. Blant nyhetene er muligheter for å legge inn endringer og kommentarer direkte inn i dokumenter, samt at det er svært enkelt å spore disse endringene. Det er nå også mulig å bruke digitale signaturer i dokumentene.

Standard-versjonen kommer til å koste ca. 2.800 kroner uten moms, eller 1.000 kroner som oppgradering fra forrige versjon. Programmet kommer i salg i slutten av mai.

Acrobat 6.0 Elements er designet for storkunder fra 1.000 brukere og oppover. Nyhetene inkluderer muligheter for å lage PDF-filer direkte fra Microsoft Office eller Outlook raskt og effektivt.

Denne versjonen kommer først i løpet av høsten, og skal som sagt kun selges til storkunder.

Basisprogrammet for å lese PDF-filer kommer også i ny utgave. Adobe Reader 6.0 støtter langt flere filer og plattformer enn før, og slippes mot slutten av mai. Nedlastningen vil som alltid være gratis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer