Nye bærbar-prosessorer er strømslukere

Det bør ikke være langt mellom stikkontaktene.

Nye bærbar-prosessorer er strømslukere
Publisert
Sist oppdatert

Intel har nylig fått sin nyeste generasjon prosessorer ut til forhandlerne, Core i7 og den rimelige Core i5 finnes nå over alt.

Men det er ikke bare for kraftige stasjonære PCer - som snart bare kjøpes av gamere og de som bruker PC-en til spesielt tunge jobber - at Intel nå kan levere. De nye prosessorene finnes også i utgaver beregnet på bærbare - og maskinene er allerede i salg.

Alle de store merkenavnene har bærbare maskiner med Core i7 på programmet, de ligger på topp både når det gjelder ytelse og pris. Men dessverre også på strømforbruk.

Erstatter stasjonær

De aller kraftigste bærbare har i liten grad blitt båret særlig langt. De fleste bruker dem som erstatning for en stasjonær PC, og det byr på flere fordeler. Man trenger ingen fast plass som legger beslag på både gulvplass og gjerne krever spesialinnredning. Med en "flyttbar" PC kan man jobbe hvor som helst og legge maskinen bort etterpå.

En kraftig bærbar koster riktignok opptil halvannen gang så mye som en stasjonær med samme ytelse - selv med skjerm og tastatur. Men da får man til gjengjeld to maskiner i én.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.