Nye bærbare fra Compaq

Compaq har nettopp lansert en ny serie bærbare PCer som er kraftige nok til å erstatte bordmodeller. De er basert på den siste versjonen av Pentium II prosessoren for bærbare maskiner og kommer i et elegant, nett og lett skall av magnesium.

Nye bærbare fra Compaq
Publisert

Compaq har allerede flere serier av bærbare PCer i kategorien "Desktop Equvialent"- 7300, 7700 og 7800. Av disse er det bare 7800-serien som er basert på Pentium II-prosessorer, de andre bruker den "gamle" Pentium MMX, som er i ferd med å bli faset ut. Det virker som det er et sterkt påtrykk fra Intel for å få produsentene til å satse 100% på Pentium II, også for bærbare, i hele prisspekteret.

Spesifisert for krevende brukere

Armada 7400-serien er kraftig, og den retter seg mot krevende brukere med vilje og evne til å velge blant toppmodellene. Den har spesifikasjoner som tilsvarer rimelig kraftige bordmodeller, og er ment som et alternativ til å ha to PCer, en kraftig stasjonær og en lett bærbar.

Maskinen har et lett og tynt skall støpt i magnesium, et eksklusivt materiale med gode egenskaper. Prosessoren er en 266 MHz Mobile Pentium II, men raskere utgaver vil bli lansert så snart Intel er leveringsklare. Minnekapasiteten er på opptil 256 MB og grafikkdelen er basert på AGP med brikkesettet ViRGE/MX fra S3. Skjermen er på hele 13,3 tommer og kan vise 1024x768 punkter i 16.8 millioner farger. Harddisken er på 4 GB, 24x CD-ROM er standard, men kan erstattes med en DVD-spiller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer