Nye billige AMD-prosessorer for bærbare PCer

Har bærbar datamaskin bare vært en kostbar drøm for deg? Nå starter endelig priskrigen. Billige, men kraftige prosessorer for bærbare datamaskiner lanseres av AMD allerede i neste uke. Intel kutter sine priser ved å lansere fem nye prosessorer i uka som følger.

AMD utfordrer Intel med prosessorer laget for bærbare datamaskiner
AMD utfordrer Intel med prosessorer laget for bærbare datamaskiner Vis mer
Publisert

AMD forventes å lansere en mobil versjon av sin K6-2 prosessor i neste uke, med klokkehastighet på 300 MHz -- altså solid datakraft. AMD har vært brukt i bærbare datamaskiner tidligere, men da har det vært snakk om enkle versjoner av K6, samt K6-2 som egentlig var beregnet for stasjonære maskiner. De nye prosessorene er derimot skreddersydd for bærbare datamaskiner.

Senere i vår blir trolig "Sharptooth"-prosessoren K6-3 lansert for bærbare datamaskiner, og krigen er altså i gang. 2025">Sharptooth har i tidlige tester blitt målt til å ha hele 12% bedre ytelse enn tilsvarende Pentium II.

Hegemoniet sprekker

Intels tidligere hegemoni for bærbare maskiner sprekker -- og dermed vil også prisene på bærbare datamaskiner begynne å falle. Denne tendensen har allerede begynt å vise seg i USA, fordi forbrukerne mer og mer foretrekker billige og enklere bærbare datamaskiner. Med AMDs inntreden, kan vi regne med enda kraftigere prisfall.

Intels motsvar er svært positivt for oss forbrukere. 25. januar kommer tre Celeron-prosessorer på markedet, som dekker klokkefrekvenser fra 266 til 333 MHz. Samtidig lanseres også to mobile Pentium II-prosessorer med 256 KB internt hurtigminne (kodenavn "Dixon") med klokkefrekvenser på 333 og 366 MHz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer