Nye blekkskrivere fra Canon

Canon har hatt litt problemer med salget av blekkskrivere i Norge. Nå kommer det en rekke nye modeller som Canon selvsagt håper vil rette på dette. Her er en oversikt.

Canon BJC-6000 har imponerende tekniske spesifikasjoner. Foto: Canon
Canon BJC-6000 har imponerende tekniske spesifikasjoner. Foto: Canon Vis mer
Publisert

Canons blekkskrivere er gode produkter, men har så langt ikke helt nådd opp i toppen av vår løpende test av blekkskrivere.

De nye modellene kan endre dette hvis kvaliteten viser seg å være like god som de teknologiske nyvinningene bærer bud om. Spesielt spennende blir det å teste kombinasjonen av høy oppløsning og "Drop-modulation"-teknologien.

Oppløsningen på modellen BJC-6000 er på 1440 x 720, som er den samme som Epsons teknologi. "Drop-modulation" innebærer at fargene blandes før de settes på papiret, og det er et godt utgangspunkt for enda jevnere farger. Denne metoden minner om HPs PhotoRet II, som oppnår god fotokvalitet ved å sette inntil 16 blekkdråper i samme punkt i stedet for høy oppløsning. Hvis "Drop Modulation" pluss høy oppløsning holder i praksis, har Canon utviklet et produkt som bruker det beste fra to verdener. Vi venter i spenning på å motta et testeksemplar!

BJC 6000

BJC-6000 slippes på markedet i slutten av februar, og vil få en pris på ca. 3.500 kroner. Canon har tiltenkt denne skriveren kontormarkedet.

Skriveren er utstyrt med separate blekkpatroner for hver av grunnfargene. Det er praktisk hvis du f.eks. har en logofarge med mye gult, og derfor går tom for denne fargen først. Med separate blekkpatroner kan du skifte akkurat det du trenger. Både HP og Xerox satser på lignende løsninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer