Xbox Project Scorpio

Nye detaljer om Microsofts kommende spillkonsoll

Microsoft har lettet litt på sløret, og offentliggjort tekniske spesifikasjoner på Project Scorpio.

KRAFTIG: Det britiske nettstedet Eurogamer.net har vært hos Microsoft og fått demonstrert kraften til den nye konsollen med kodenavn Project Scorpio. De var imponert over maskinkraften konsollen kunne skilte med. Foto: Skjermdump/Produsenten
KRAFTIG: Det britiske nettstedet Eurogamer.net har vært hos Microsoft og fått demonstrert kraften til den nye konsollen med kodenavn Project Scorpio. De var imponert over maskinkraften konsollen kunne skilte med. Foto: Skjermdump/Produsenten Vis mer
Publisert

Project Scorpio, arvtakeren til Microsofts Xbox One (og One S), skal ifølge planen ut på markedet i slutten av 2017. Derfor er det nok mange som vil bli overrasket over at de allerede nå, et halvt år før salgsstart, velger å offentliggjøre spesifikasjoner.

Men det har de altså gjort – overfor spillnettstedet Eurogamer. Spesifikasjonene kan du se i tabellen nederst i saken.

For de uinnvidde så er Project Scorpio altså kodenavnet for Microsofts kommende spillkonsoll, som vil konkurrere mot Sonys Playstation Pro i kampen om konsollmarkedet.

Spesifikasjonene Microsoft nå har sluppet tyder på at Sony får en meget verdig konkurrent.

Xbox Projekt Scorpio blir en kraftpakke

For det første får den nye konsollen åtte x86-kjerner på 2,3 GHz. PS4 Pro har til sammenligning åtte Jaguar-kjerner (AMD) på 2,1 GHz.

Grafikkprosessoren har 40 beregningsenheter på 1172MHz, mot PS4 Pros 36 beregningsenheter på 911MHz. Dette skal være over fem ganger GPU-ytelsen til Xbox One.

I tillegg får den nye konsollen 12GB GDDR5-minne (Xbox One var utstyrt med 8GB GDDR3), noe som gir en minnebåndbredde på 326GB/s.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer