Nye DV-kameraer fra Canon

Canon lanserer nå to nye DV-kameraer, med høyere oppløsning og enda flere finesser for økt bildekvalitet.

Publisert
Sist oppdatert

De nye kameraene har betegnelsene MVX3i og MVX10i. De har mange felles trekk, det viktigste er CCD-brikken på 2,2 megapiksler og en forbedret bildeprosessor. Dette sammen med andre egenskaper, gjør at kameraene også gir langt bedre stillbilder enn tidligere modeller.

MVX3i

Nye DV-kameraer fra Canon


Canon er ikke beskjedne i sin omtale av dette kameraet, og påstår at det gir "Verdens fineste bilder". Dette skyldes kombinasjonen av 2,2 megapiksler CCD, RGB primærfargefilter og Canons egenutviklede DIGIC DV-prosessor.

I tillegg til DV håndterer kameraet også stillbilder, med 2,2 megapiksler begynner jo dette å bli brukbart. Kameraet kan dessuten ta både stillbilder og video samtidig, med lagring av stillbildene på SD-kort. Bracketing, som tar tre bilder etter hverandre med forskjellig eksponering sørger for gode resultater under vanskelige lysforhold.

Kameraet støtter PictBridge-standarden, som gjør at du kan skrive ut stillbilder direkte til en kompatibel skriver. Dessuten kan du også ta opp film i MPEG4 som lagres på SD-kortet, for enkel overføring til PC. Selvsagt har kameraet også støtte for FireWire og USB. LCD-displayet er på 3,5 tommer.

MVX3i støtter høyoppløselig 16:9-format, og har Super Night Mode for fleksibilitet i de fleste opptakssituasjoner. Manuell nivåkontroll for lyden er også en finesse mange vil sette pris på.

Kamerahuset og optikken er meget solid og henvender seg til entusiasten. Optisk bildestabilisator er også en klar fordel.

Prisen er satt til 15 495 og kameraet vil være i salg i september.

MVX10i

Nye DV-kameraer fra Canon


Dette kameraet har praktisk talt de samme finessene, som 2,2 megapiksler CCD, RGB primærfargefilter og Canons DIGIC DV-prosessor, men det fysiske formatet er svært kompakt .

Objektivet har også her hele 10x optisk zoom, men er noe mindre lyssterkt, med f1.8 i forhold til f1.6 hos MVX3i, samt at bildestabilisatoren ikke er optisk.

Forøvrig er egenskapene nesten identiske, bortsett fra størrelsen på LCD-skjermen som er 2,5 tommer mot 3,5 tommer.

Vi har allerede hatt et eksemplar av dette kameraet til test noen uker, og kommer tilbake med en fyldig omtale i løpet av kort tid.

Listeprisen er satt til 13 995 og salgsstart er i september.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer