Nye DV-kameraer fra Sony med superoppløsning

De to nye DV-kameraene fra Sony er de første med hele to megapiksler oppløsning - og andre spennende nyheter.

Nye DV-kameraer fra Sony med superoppløsning
Publisert
Sist oppdatert

Sony satser stort på DV, og lanserer nå to svært imponerende modeller. Disse heter DCR-TRV 60 og TRV 80 (i tillegg finnes det en tredje modell i serien, TRV 75, som kun vil selges i Øst-Europa).

Den viktigste nyheten er at kameraene har en oppløsning på to megapiksler, noe som skal gi dramatisk forbedret bildekvalitet i forhold til andre digitale videokameraer. I tillegg til at videokvaliteten er bedre, er også stillbildekvaliteten naturligvis forbedret, da kameraene kan ta bilder i 1600x1200-oppløsning.

En ny funksjon, kalt Progressive Recording Mode, skal i følge Sony by på helt nye muligheter for å oppnå kinoaktig kvalitet på opptakene. Kameraene tar opp 25 progressive bilder i sekundet, noe som gir både videre vinkel, mer kinoaktig stil, samt bedre resultat når filmen skal redigeres på en datamaskin.

De nye kameraene har også utvidet støtte for opptak i 16:9-format, altså Widescreen. 16:9-moduset gir bedre kvalitet enn tidligere, samt økning i oppløsning til 1094x615 piksler.

Nettverksmuligheter

Toppmodellen TRV 80 har også Bluetooth-tilkobling, og via den nye BIP-funksjonaliteten kan du sende bilder til andre enheter som støtter BIP. Det kan være bærbare PCer, håndholdte enheter eller mobiltelefoner. Dessuten går det an å fjernstyre kameraet via en BIP-utstyrt enhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer