Nye endringer fra Intel

Det kraftige prispresset på prosessorer gjør at Intel tjener mindre penger for hver prosessor som selges. For å redusere denne trenden, lanserer Intel nye prosessorer beregnet for servere - en produktgruppe som i langt mindre grad er utsatt for dette prispresset.

Nye endringer fra Intel
Publisert

Det er ikke bare salget av vanlige PCer som øker. Markedet for servere er også i sterk vekst, og her har Intel også en stor dominans i mange segmenter, spesielt for NT-baserte nettverk. Når Pentium Pro-prosessoren nå går av med pensjon, står Xeon-prosessoren klar til å overta. Datoen er fastsatt til 29. juni, og prisene blir faktisk noe lavere enn de tidligere ryktene sa.

De minste modellene på 400 MHz med 512 KB hurtigminne ventes å ha en stykkpris i overkant av 1000 dollar, mens 1 MB-versjonen antas å bli lansert til en pris på 2.650 dollar. For toppmodellene med 2 MB hurtigminne vil prisen sannsynligvis ligge på 4.400 dollar.

Mange leverandører bruker i dag den vanlige Pentium II-prosessoren også i servere. Dette gir gode utslag på fortjenesten, siden prisnivået ikke er så følsomt her. Med introduksjonen av Xeon vil vi få enten få et nytt segment med rimeligere servere basert på Pentium II, eller et nytt segment med dyrere servere basert på Xeon. Sannsynligvis havner vi etter hvert et sted i mellom.

Samtidig med lanseringen av Xeon, kommer det ytterligere prisreduksjoner på Pentium II.. Det ryktes om opptil 100 dollar lavere priser for de dyreste prosessorene og rundt 50 dollar for de billigste. Sannsynligvis lanseres også 450 MHz-utgaven av Pentium II i august, til samme pris som dagens 400 MHz-utgave.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer