Nye Epson-skrivere truer HP

HP selger mest blekkskrivere i Norge, og har fremholdt at størrelsen på blekkdråpene som plasseres på papiret er viktigst for kvaliteten på en blekkskriver, ikke oppløsningen. Nå kommer Epson med nye skrivere som både har høy oppløsning og enda mindre blekkdråper enn HP.

Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

HP har så langt vært ledende når det gjelder å produsere blekkskrivere med små blekkdråper, og toppskriverne lager dråper på bare 8 piktoliter (8 milliondeler av en liter). Vår test av blekkskrivere bekrefter HPs påstander, og skriveren HP 720C har glimrende utskrifter, selv om oppløsningen bare er 300 dpi.

Ultra Micro Dot

Epsons nye teknologi har både høy oppløsning og små dråper. Teknologien har fått navnet Ultra Micro Dot, og oppløsningen er på 1440 x 720 dpi som før, men blekkdråpene er redusert til bare 6 piktoliter (på det minste).

De nye skriverne kan også produsere blekkdråper på 10 og 19 piktoliter, og det øker hastigheten på utskrifter som ikke er så viktige.

I markedsføringen fra HP fremholdes det at skriverne kan skrive ut med høy kvalitet på vanlig kopipapir. Epson har så langt ikke gitt spesielt god kvalitet på slikt papir. Om Epsons nye skrivere klarer dette like bra som HP vet vi ikke ennå, men hvis Epson har løst dette problemet, vil trusselen mot HPs skriverhegemoni være enda mer reell.

I pose og sekk

Høy oppløsning gir bedre tynne linjer, bedre definerte detaljer og bedre gjengivelse av liten tekst. Mindre blekkdråper gir bedre farger og jevnere overganger. Hvis Epson-skriverne innfrir forventningene, betyr det at du får både i pose og sekk, og at skriverne kan dekke de aller fleste behov for fargeutskrifter med høy kvalitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.