Nye grafikkort for Mac-brukere

Det er lenge siden Mac har vært et aktuelt alternativ for spillentusiaster, selv om situasjonen var akkurat omvendt tidlig på nittitallet. I dag er PCen den fremste plattformen for spill, mens Mac-brukerne har lite å velge mellom. Men vil det forandre seg?

Nye grafikkort for Mac-brukere
Publisert

Det er flere årsaker til den kjedelige situasjonen for Mac-folket. Apple har lenge nedprioritert underholdning, og det har igjen ført til mindre støtte fra programvare- og maskinvareprodusenter. I dag finnes det svært få bra spill til Mac, selv om noen store titler som Unreal og Quake III: Arena er tilgjengelige.

Når det gjelder maskinvaren, lider Mac av mangel på gode grafikkort med tilstrekkelig ytelse. De beste grafikkortene til Mac er omtrent en generasjon bak toppmodellene til PC. Det kanskje beste du får til Mac i dag, er ATIs Rage 128 Pro, som er et bra kort, men ikke bra nok til å håndtere de mest krevende spillene. 3dfx har også kommet med Mac-drivere til sine Voodoo 3-kort, men disse er lite stabile og har lavere ytelse enn ventet. Det er behørig dokumentert i en rekke tester.

Nye kort på vei, men lite konkurranse

Mac-spillerne har imidlertid fått en god nyhet: 3dfx annonserte nylig full Mac-støtte for sin nye VSA-100-grafikkprosessor. VSA-100 er kjernen i 6167>Voodoo 4 og 5-kortene som ble annonsert for noen måneder siden. Det er ikke endelig klart for hvilke konfigurasjoner av Mac VSA-100 vil bli tilgjengelig, men dette vil bli offentliggjort om kort tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer