Nye grafikkort fra ATI

ATI er fremdeles bestemt på å kaste NVIDIA av tronen. I går lanserte de en ny serie grafikkort for enhver smak.

Nye grafikkort fra ATI
Publisert
Sist oppdatert

Mens NVIDIA sliter med forsinkelser og produkter som ikke lever opp til forventningene, har ATI klart å plassere seg i en posisjon der de kan styre markedet. Deres flotte Radeon 9700 Pro er fremdeles et svært godt produkt, men en oppgradering er allerede på vei til butikkene.

Den nye serien av grafikkort består av tre modeller: Radeon 9800, 9600 og 9200. 9800 er naturligvis toppmodellen, og her er hva den kan:

Brikken er klokket til 380 MHz, mens minnet er klokket til 340 MHz (680 DDR). Minnebåndbredden er på 21.8 GB i sekundet, og fillraten er på 3.04 gigapiksler i sekundet. Prosessoren støtter naturligvis DirectX 9-instruksjonene, og det er flere forbedringer i kjernen bortsett fra høyere klokkehastigheter. Det er blitt gjort forbedringer i shader-funksjonene, Smoothvision (bedre anti-aliasing) og HyperZ III.

9800-kortet vil komme i tre varianter: Standard 9800 med 128 MB minne, 9800 Pro (klokkehastigheten økt til 380 MHz), også denne med 128 MB minne, samt 9800 Pro med 256 MB DDR II minne. De to første skal komme i butikkene allerede nå i mars, mens den siste utgaven kommer i april.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer