Nye grafikkort fra Creative lansert

Endelig er de tilgjengelige, de første grafikkortene baserte på de hotteste brikkene akkurat nå, utenom Voodoo 3. 3D Blaster TNT2 Ultra og 3D Blaster Savage 4 lover best ytelse på spill.

Nye grafikkort fra Creative lansert
Publisert

Riva TNT2-baserte 3D Blaster TNT2 er nok det kortet som det knyttes de største forventninger til. Kortet er ifølge flere anmeldere bedre enn 3dfx sine Voodoo 3-kort, og kombinerer meget høy ytelse og eksepsjonell bildekvalitet. Her er noen tekniske data om kortet:

- 300 MHz RAMDAC- Oppløsning på 2048x1536 ved 60Hz oppdateringsfrekvens- Oppløsning på 1920x1200 ved 32-bit farger og 85Hz oppdateringsfrekvens- Støtte for opptil 2048x2048 teksturoppløsning- 32MB RAM- 32-bits farge på spill uten tap av ytelse

Kortet kommer i salg i disse dager, og prisen inkludert moms er 2.595 kr.

Savage 4 er den nye grafikkprosessoren fra S3, og lover også mye for pengene. Kortet har 32 MB SDRAM, og bruker en ny teknologi kjent som ”texture compression” – teksturkomprimering, som gir spillutviklerne mulighet til å komprimere teksturene til en sekstendel av den opprinnelige størrelsen uten tap av bildekvalitet. Denne teknologien kombinert med AGP gjør det mulig å legge mer enn 200MB 24-bits teksturer i en enkel scene. Dette har tidligere ikke vært mulig å oppnå. Kortet støtter også 32-bits fargedybde og har en RAMDAC på 300 MHz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.