Nye grensesnitt på vei

Dagens raskeste IDE-grensesnitt heter UltraATA eller UltraDMA/33. Neste sommer kommer neste generasjon - med dobbel hastighet. DinSide Data ser nærmere på nye og raskere grensesnitt som er på vei, både for harddisker og andre enheter.

Med Device Bay kan du nappe ut harddisken fra én PC og sette den i en annen - mens maskinene er i gang.
Med Device Bay kan du nappe ut harddisken fra én PC og sette den i en annen - mens maskinene er i gang. Vis mer
Publisert

IDE-grensesnittet representerer tilkoplingen mellom IDE-enheter som harddisker og CD-ROM-lesere og resten av PCen din. Den tekniske utformingen av dette grensesnittet bestemmer derfor til enhver tid maksimalgrensen for hvor bra og hvor raskt data kan overføres fra og til slike enheter.

Da UltraATA ble introdusert i fjor, fikk grensesnittet mange forbedringer over forrige generasjon. En av disse var betydelig forbedret signalintegritet, noe som medfører færre feil i overføringen av de elektroniske signalene som brukes i kommunikasjonen med enhetene.

Samtidig fikk vi også CRC (eng. Cyclic Redundancy Check), som er en kontrollsum som sendes sammen med dataene. Denne kontrollsummen sammenlignes med de mottatte dataene i den andre enden og hvis noe ikke stemmer, sendes dataene om igjen.

Den nye standarden, som ikke overraskende har fått navnet UltraATA/66, vil ha alt dette i tillegg til enda bedre signalintegritet. Forbedringen går blant annet ut på å inføre ekstra jordingssignaler som plasseres mellom datalederne for å skjerme dem.

Samtidig som det introduseres nye ledere, skal imidlertid både kabler og utstyr fortsatt være kompatible med eldre utstyr. Det blir spennende å se hvordan den kabelen blir seende ut...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer