Åttende generasjon Intel Core i-prosessor:

Nye Intel-prosessorer byr på kraftige hopp i ytelsen

De fire nye ULV-prosessorene til Intel gjør at mange nye ultrabooker yter like bra som kraftige bærbare maskiner.

STOR FORBEDRING: Intel Core i5-8250U byr på en prosessorytelse som matcher mange gaming-maskiner, men med mye lavere strømbruk. Foto: Bjørn Eirik Loftås
STOR FORBEDRING: Intel Core i5-8250U byr på en prosessorytelse som matcher mange gaming-maskiner, men med mye lavere strømbruk. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

De første bærbare PC-ene og med åttende generasjon strømsparende Core i-prosessorer fra Intel, har de siste ukene funnet veien til hyllene.

Og selv om prosessorene er basert på samme arkitektur som sjuende generasjon, er det snakk om en vesentlig oppgradering som vil medføre langt bedre ytelse på mange av PC-ene som blir utstyrt med dem.

Doblet antall kjerner og tråder

Hovedårsaken er at antall prosessorkjerner er doblet fra to til fire, og antall tråder fra fire til åtte. Dette medfører at alle apper og programmer som drar nytte av det, vil utføre oppgavene til dels mye raskere. I tillegg vil ytelsen bli vesentlig forbedret når du kjører flere apper og programmer samtidig (multitasking).

Du kan også forvente forbedringer i eldre apper og programmer som er skrevet for å utnytte bare én eller to kjerner, blant annet takket være høyere maksimal klokkehastighet.

Effekten kan beskrives som om E18 mellom Sandvika og Oslo fikk dobbelt så mange filer, samtidig som fartsgrensen ble økt fra 80 til 160 km/t.

Den integrerte grafikkbrikken er fortsatt Intel HD 620 som forrige gang, men her er klokkehastigheten økt fra 1 til 1,1 GHz, så du kan forvente inntil 10 prosent forbedring også her, i de mest krevende grafiske programmene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer