Nye Internett-maskiner snart klare

Internett hvor som helst og når som helst. Det er tanken bak mange nye produkter som vises på CeBIT. Vi har sett på noen av de kommende tynne og lette Internett-maskinene.

Publisert

En av de dominerende trendene blant produktnyhetene på årets CeBIT, er at du skal kunne være tilknyttet Internett hvor som helst og når som helst. Flere av grunnideene har vi sett før, men nye produkter og nye ideer dukker også stadig frem.

For mange kan det være praktisk å være tilknyttet Internett eller et intranett, samtidig som de er mobile. Dessuten skal det være enkelt å bruke en Internett-maskin, slik at det bare er å trykke på en knapp og så er du online. Dette var tankene til produktutviklere i selskapet National Semiconductor for rundt tre og et halvt år siden. De begynte å jobbe med ideen om en "Web pad" (som vi på norsk kanskje kan kalle en nettblokk eller nettplate?)

National Semiconductor introduserte WebPAD-konseptet sitt på CeBIT i fjor. Selskapet har utviklet en teknologi som har fått navnet Geode WebPAD - en maskinvare-plattform som nå benyttes i en rekke produkter, inklusive mobile Internett-maskiner som er enkle i bruk.

På årets CeBIT kan vi se en rekke WebPAD-modeller, produsert av andre selskaper og med Nationals teknologi på innsiden.

Men National og deres samarbeidspartnerne er langt ifra de eneste som ser fremtiden i mobilt og lett tilgjengelig Internett i hjemmet eller på arbeidsplassen. Flere selskaper jobber med lignende konsepter, og Siemens lanserer prototypen av sin SIMpad på årets CeBIT. Denne spennende utfordreren omtales også nedenfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer