Nye kameraer fra Fujifilm

Fujifilm har nettopp vist frem to nye satsninger på digitalkamerafronten, de to første som benytter 4. generasjon Super CCD-brikke.

Publisert
Sist oppdatert

Fujifilm er først ute med et digitalkamera for konsumentmarkedet med en oppløsning på 6,2 effektive megapiksler, eller 2832 x 2128 punkter.

Fujifilm FinePix F700

Nye kameraer fra Fujifilm


Kameraet, Fujifilm FinePix F700 benytter 4. generasjon Super CCD SR-brikke, utviklet av Fujifilm selv. Her er pikslene er delt opp to ulike typer. 3,1 millioner av pikslene er ifølge Fuji Photo Film store med høy lysømfintlighet (S-pixel) , mens de resterende 3,1 millioner pikslene er små med lavere lysomfintlighet (R-pixel). Ved hjelp av denne teknikken skal kameraet, i følge Fujifilm, være i stand til å fange detaljer bedre i lyse og mørke partier (økt dynamisk omfang) enn konkurrerende kameraer.

F700 er utstyrt med 3x optisk zoom, og leveres med et 16 MB lagringskort av typen xD-picture Card. Denne minnekorttypen er ny, og finnes foreløpig i størrelser opp til 256 MB. I tillegg til å ta bilder har kameraet også støtte for videoopptak m lyd, og separate lydopptak.

Med kameraet følger det en krybbe for overføring av bilder til en datamaskin, samt lading av batteriet.

F700 veier omtrent 190 gram inkludert batteri og lagringskort, og blir å finne i butikkene i løpet av mai måned. Prisen er satt til veiledende 6.495 kroner, inkl mva.

Fujifilm FinePx F410

Nye kameraer fra Fujifilm


Den andre kameranyheten fra Fujifilm er en rimeligere, ultrakompakt modell som bærer navnet FinePix F410. Dette er etterfølgeren til FinePix F401, som har rukket å bli en suksessmodell for Fujifilm.

Også dette kameraet benytter 4. generasjon Super CCD-brikke, men av HR-typen (High Resolution), som ikke har like stort dynamisk omfang som SR-brikken. Oppløsningen er 3,1 millioner piksler, men i likhet med tidligere Super CCD-baserte kamera kan denne dobles ved hjelp av spesielle algoritmer.

Kameraet klarer også video med lyd, og skal i følge Fujiflim være ekstra lett å betjene, blant annet med direkte knapp for justering av filstørrelse, ISO-verdier og fargevalg. I likhet med forgjengeren har også F410 3x optisk zoom.

FinePix F410 leveres med oppladbart batteri, USB, nett/lade-kabel, 16 MB xD-picture Card og programvare. Kameraet vil koste veiledende 4.995 kroner inkl mva, og vil i følge Fujifilm være i salg i starten av mai 2003.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer