Nye kameraer fra Fujifilm

Fujifilm har nettopp vist frem to nye satsninger på digitalkamerafronten, de to første som benytter 4. generasjon Super CCD-brikke.

Publisert
Sist oppdatert

Fujifilm er først ute med et digitalkamera for konsumentmarkedet med en oppløsning på 6,2 effektive megapiksler, eller 2832 x 2128 punkter.

Fujifilm FinePix F700

Kameraet, Fujifilm FinePix F700 benytter 4. generasjon Super CCD SR-brikke, utviklet av Fujifilm selv. Her er pikslene er delt opp to ulike typer. 3,1 millioner av pikslene er ifølge Fuji Photo Film store med høy lysømfintlighet (S-pixel) , mens de resterende 3,1 millioner pikslene er små med lavere lysomfintlighet (R-pixel). Ved hjelp av denne teknikken skal kameraet, i følge Fujifilm, være i stand til å fange detaljer bedre i lyse og mørke partier (økt dynamisk omfang) enn konkurrerende kameraer.

F700 er utstyrt med 3x optisk zoom, og leveres med et 16 MB lagringskort av typen xD-picture Card. Denne minnekorttypen er ny, og finnes foreløpig i størrelser opp til 256 MB. I tillegg til å ta bilder har kameraet også støtte for videoopptak m lyd, og separate lydopptak.

Med kameraet følger det en krybbe for overføring av bilder til en datamaskin, samt lading av batteriet.

F700 veier omtrent 190 gram inkludert batteri og lagringskort, og blir å finne i butikkene i løpet av mai måned. Prisen er satt til veiledende 6.495 kroner, inkl mva.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer