Nye kameraer fra Olympus

Det er tid for kameralanseringer, og i forrige uke lanserte Canon hele 7 nye digitalkameraer i kompaktklassen. Nå kommer også Olympus med et 8 megapikselskamera, og flere andre modeller som ser spennende ut.

Publisert
Sist oppdatert

Her er en oversikt over de nye modellene:

Mju 410 Digital- designkameraet

Nye kameraer fra Olympus


Dette er etterfølgeren til Mju 400. Kameraet har det samme værbestandige kamerahuset i metall, men på innsiden er det utstyrt med en ny bildeprosessor som Olympus kaller TruePic Turbo. Det skal i følge Olympus gi bedre klarhet, kontrast og fargegjengivelse, og gjøre prosesseringen av bilder 30% raskere.

Kameraet har en 4 megapiksels bildebrikke, 3x optisk zoom (tilsvarende 35-105 mm, f/3,1-5,2).

C-310Zoom - for nybegynneren

Nye kameraer fra Olympus


Dette kameraet har en ren og funksjonell design, og Olympus har lagt vekt på at kameraet skal være enkelt å bruke. Det har en 3,2 megapiksels bildebrikke, og 3x optisk zoom. En egen super-makro modus skal gi mulighet til å fotografere bare 2 cm fra motivet.

Modellen støtter for øvrig PictBridge-standarden som gjør det mulig å skrive ut bilder direkte til PictBridge-kompatible skrivere, uten å gå veien om PCen.

C-770 Movie - 10x zoom og video i VGA-oppløsning

Nye kameraer fra Olympus


Dette kameraet kommer til å bli en direkte konkurrent til Canon Powershot S1 IS, men spesifikasjonene er noe bedre på C-770 Movie. Kameraet har et lyssterkt 10x objektiv (f/2,8-3,7), 4 megapiksels bildebrikke (mot Canons 3,2), og kan ta opp video i en oppløsning på 640 x 480 piksler, og inntil 30 bilder pr sekund - komprimert i MPEG4-format. Kameraet har dessuten en sko for ekstern blits, noe Canons kamera ikke har.

Søkeren er elektronisk, og har en oppløsning på hele 240.000 piksler. Kameraet leveres med et 128 MB xD-Picture-kort.

C-8080 Wide Zoom - 8 megapiksler og 5x optisk zoom

Nye kameraer fra Olympus


Dette kameraet skal ta opp konkurransen mot Canon Powershot Pro 1, og har blant annet fått like stor bildebrikke. I tillegg til høy oppløsning på bildene, har kameraet det Olympus kaller 5x vidvinkelzoom, med brennvidde som tilsvarer 28-140 mm på et 35mm filmkamera.

Kamerahuset er i magnesium, og LCDen kan vippes 20 grader ned og 90 grader opp - og skal fungere meget godt i solskinn, i følge Olympus. Også dette kameraet har elektronisk søker med 240.000 pikslers oppløsning - som erstatter den optiske søkeren.

Det har selvsagt også blitssko og det meste av hva hva du skulle begjære vedrørende manuelle innstillinger. Kameraet kan bruke både CompactFlash og xD-minnekort.

Tilgjengelighet

Alle kameraene ventes i butikken i løpet av april. Prisene er foreløpig ikke kjent. DinSide Data satser på å få testet flere av kameraene i løpet av våren.

[Ugjyldig objekt (debatt)]
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer