Nye kameraer fra Olympus

Det er tid for kameralanseringer, og i forrige uke lanserte Canon hele 7 nye digitalkameraer i kompaktklassen. Nå kommer også Olympus med et 8 megapikselskamera, og flere andre modeller som ser spennende ut.

Publisert
Sist oppdatert

Her er en oversikt over de nye modellene:

Mju 410 Digital- designkameraet

Dette er etterfølgeren til Mju 400. Kameraet har det samme værbestandige kamerahuset i metall, men på innsiden er det utstyrt med en ny bildeprosessor som Olympus kaller TruePic Turbo. Det skal i følge Olympus gi bedre klarhet, kontrast og fargegjengivelse, og gjøre prosesseringen av bilder 30% raskere.

Kameraet har en 4 megapiksels bildebrikke, 3x optisk zoom (tilsvarende 35-105 mm, f/3,1-5,2).

C-310Zoom - for nybegynneren

Dette kameraet har en ren og funksjonell design, og Olympus har lagt vekt på at kameraet skal være enkelt å bruke. Det har en 3,2 megapiksels bildebrikke, og 3x optisk zoom. En egen super-makro modus skal gi mulighet til å fotografere bare 2 cm fra motivet.

Modellen støtter for øvrig PictBridge-standarden som gjør det mulig å skrive ut bilder direkte til PictBridge-kompatible skrivere, uten å gå veien om PCen.

C-770 Movie - 10x zoom og video i VGA-oppløsning

Dette kameraet kommer til å bli en direkte konkurrent til Canon Powershot S1 IS, men spesifikasjonene er noe bedre på C-770 Movie. Kameraet har et lyssterkt 10x objektiv (f/2,8-3,7), 4 megapiksels bildebrikke (mot Canons 3,2), og kan ta opp video i en oppløsning på 640 x 480 piksler, og inntil 30 bilder pr sekund - komprimert i MPEG4-format. Kameraet har dessuten en sko for ekstern blits, noe Canons kamera ikke har.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.