Nye kameraer fra Olympus

Det er tid for kameralanseringer, og i forrige uke lanserte Canon hele 7 nye digitalkameraer i kompaktklassen. Nå kommer også Olympus med et 8 megapikselskamera, og flere andre modeller som ser spennende ut.

Publisert
Sist oppdatert

Her er en oversikt over de nye modellene:

Mju 410 Digital- designkameraet

Dette er etterfølgeren til Mju 400. Kameraet har det samme værbestandige kamerahuset i metall, men på innsiden er det utstyrt med en ny bildeprosessor som Olympus kaller TruePic Turbo. Det skal i følge Olympus gi bedre klarhet, kontrast og fargegjengivelse, og gjøre prosesseringen av bilder 30% raskere.

Kameraet har en 4 megapiksels bildebrikke, 3x optisk zoom (tilsvarende 35-105 mm, f/3,1-5,2).

C-310Zoom - for nybegynneren

Dette kameraet har en ren og funksjonell design, og Olympus har lagt vekt på at kameraet skal være enkelt å bruke. Det har en 3,2 megapiksels bildebrikke, og 3x optisk zoom. En egen super-makro modus skal gi mulighet til å fotografere bare 2 cm fra motivet.

Modellen støtter for øvrig PictBridge-standarden som gjør det mulig å skrive ut bilder direkte til PictBridge-kompatible skrivere, uten å gå veien om PCen.

C-770 Movie - 10x zoom og video i VGA-oppløsning

Dette kameraet kommer til å bli en direkte konkurrent til Canon Powershot S1 IS, men spesifikasjonene er noe bedre på C-770 Movie. Kameraet har et lyssterkt 10x objektiv (f/2,8-3,7), 4 megapiksels bildebrikke (mot Canons 3,2), og kan ta opp video i en oppløsning på 640 x 480 piksler, og inntil 30 bilder pr sekund - komprimert i MPEG4-format. Kameraet har dessuten en sko for ekstern blits, noe Canons kamera ikke har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer