Kindle Paperwhite (2018):

Nye Kindle Paperwhite er vanntett

Amazon har oppgradert sin bestselger.

VANNTETT: I likhet med storebror Oasis, er den nye Kindle Paperwhite-modellen også blitt vanntett. Foto: Amazon
VANNTETT: I likhet med storebror Oasis, er den nye Kindle Paperwhite-modellen også blitt vanntett. Foto: Amazon Vis mer
Publisert

Det er tre år siden Amazon oppdaterte Kindle Paperwhite-utgaven, der den største nyheten var at skjermen var blitt betydelig skarpere.

I november begynner selskapet å selge den fjerde generasjonen Kindle Paperwhite, som er modellen det selges mest av.

Endelig vanntett

Fra før er det bare Kindle-toppmodellen Oasis, lansert i 2017, som er vanntett.

Men den nye Paperwhite-utgaven kan også skilte med IPX8-sertifisering, som i teorien skulle bety at den kan senkes to meter under vann i en time.

Ved siden av vanntettheten har nye Kindle Paperwhite også fått mer minne og blitt tynnere og lettere. Foto: Amazon
Ved siden av vanntettheten har nye Kindle Paperwhite også fått mer minne og blitt tynnere og lettere. Foto: Amazon Vis mer

Til praktisk bruk, derimot, vil det bety at våte fingre, sprut fra badebassenget, en regnskur eller et uhell i badekaret bør gå helt smertefritt.

Mer plass til lydbøker

Noe annet som er arvet fra Oasis-modellen er støtte for Bluetooth og lydboktjenesten Audible, som kan by på over 400.000 lydbøker til nedlasting.

Støtte for lydboktjenesten Audible er innebygd, der du kan lytte til over 400.000 lydbøker via Bluetooth. Foto: Amazon
Støtte for lydboktjenesten Audible er innebygd, der du kan lytte til over 400.000 lydbøker via Bluetooth. Foto: Amazon Vis mer

Derfor har Amazon også økt lagringsplassen fra 4 GB til 8 GB, med mulighet for å legge på et par hundrelapper for 32 GB lagringsplass.

Prisen for 8 GB-utgaven blir 130 dollar (en drøy tusenlapp), mens 32 GB-utgaven koster 30 dollar ekstra (1300 kroner totalt). I tillegg finnes en 32 GB 3G-utgave, som lar deg kjøpe og laste ned e-bøker over mobilnettet hvor som helst i verden til snaue 2.000 kroner.

Skal du bestille den til Norge, kommer selvsagt norsk moms på toppen. I begynnelsen vil de som bestiller den nye utgaven få med et seks måneders abonnement på Kindle Unlimited på kjøpet, som fungerer som en slags Netflix for e-bøker.

Tynnere og lettere

På tross av vanntettheten er nye Paperwhite for øvrig en millimeter tynnere enn sin forgjenger (8,2 mm) og veier 23 gram.

Skjermen går nå i ett med resten av rammen og bakgrunnsbelysningen skal være bedre, med flere LED-pærer. Selve skjermen er dog som før – 6 tommer stor, og med 300 ppi punkttetthet.

En ting vi kanskje hadde forventet av et slik produkt i 2018 er lading via USB-C, men her holder Amazon fortsatt på den gamle micro USB-porten.

Mer informasjon finner du hos Amazon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer