Nye LCD-skjermer fra Nec/Mitsubishi

Nec/Mitsubishi satser stort, med nye 30 og 40-tommers LCD-skjermer. Men også LCD-skjermer i mindre formater kommer i nye elegante utførelser.

Nye LCD-skjermer fra Nec/Mitsubishi
Publisert
Sist oppdatert

Hva med en 30-tommers skjerm, eller kanskje like greit å trå til med en 40-tommers? Svært få - om noen - av disse skjermene vil finne veien til kontorpulter eller skrivebord. De er beregnet på offentlige miljøer, til informasjonstavler på flyplasser og jernbanestasjoner, men også til dynamiske "plakater" i forretninger og kjøpesentra.

De har bedre egenskaper enn plasmaskjermer, som tidligere har vært enerådende i disse sammenhengene. De brenner ikke inn skjermbildet, de har sterkere og klarere farger, lengre levetid og mindre strømforbruk. De er noe tregere enn plasma, og er ikke like fantastiske til levende bilder. De er også foreløpig noe dyrere i innkjøp.

Vi har sett skjermene både på avstand og på nært hold, og de har imponerende kvaliteter. Spesielt betraktningsvinkelen var den beste vi har sett, både vertikalt og horisontalt. For første gang kunne vi se omtrent rett ned på skjermen, slik at vi så vidt begynte å se bildet, uten at fargegjengivelsen var forvrengt!

Normale skjermer

Også nye skjermer i normale størrelser fra 15 til 20 tommer ble vist. De nye skjermene kommer i flere modellserier, og vi ble spesielt fascinert over den nye MultiSync-serien med 13 millimeter smal kant rundt skjermen.

Disse modellene i 80-serien kommer i 18, 19 og 20-tommers utgaver med henholdsvis 1280x1024 punkters oppløsning i de to minste utgavene og 1600x1200 punkter for 20-tommeren.

Skjermene har en betraktningsvinkel på helt opp til 176 grader både vertikalt og horisontalt for 20-tommeren, kombinert med en lysstyrke på 250 og kontrast på 350:1.

Nye LCD-skjermer fra Nec/Mitsubishi


19-tommeren har noe lavere betraktningsvinkel med 170 grader, en lysstyrke på 250 og en kontrast på hele 600:1.

18-tommeren har tilsvarende spesifikasjoner, bortsett fra kontrasten som er 350:1.

Alle skjermene er raske i responsen, helt nede i 25 ms for 19 og 20-tommeren og 33 for 18-tommeren.

Betjeningen kan gjøres direkte fra PCen med NaViSet fjernbetjening i driverprogrammet. Dessuten har 19-tommeren 10-bits gammakorreksjon.

18 og 20-tommerene er allerede klare, mens 19-tommeren kommer i mai/juni.

Vi kommer tilbake med tester av skjermene så snart de er tilgjengelige

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer