Nye løsninger for nettverk på strømnett

Det er alltid smart å kunne utnytte eksisterende resurser for nye løsninger. En slik variant er å bruke strømkablene i huset til nettverkskabler, som nå har blitt standardisert i HomePlug 1.0 standarden. Flere nye produkter er annonsert, SMC har to på beddingen.

Nye løsninger for nettverk på strømnett
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste steder hvor det er aktuelt å koble opp flere PCer finnes det stikkontakter. Da er det nærliggende, i hvert fall hvis man er elektroingeniør, å tenke seg at man burde kunne utnytte strømkabelen også til å sende data mellom maskiner som er koblet til strømnettet i samme bygning.

Helt enkelt er det ikke, vi snakker om farlig spenning og strømstyrke, og strømledninger er jo ikke laget for å gi de beste betingelser for å transportere høyfrekvente datasignaler. Men det finnes i dag svært kurante teknikker for å gjenopprette kompliserte signaler selv etter grov mishandling i fiendtlige elektriske omgivelser.

En produsent av slike løsninger er Cogency Semiconductor, som leverer basiskomponenter til SMC, som leverer "alt mulig" av nettverksløsninger både for bedrifter og hjemmebruk.

To nye bokser

Begge denye produktene oppretter nettverksforbindelse over strømnettet, og støtter den nye standarden HomePlug 1.0.

SMCHP1D-USB kobles til PC med USB 1.1, praktisk hvis det ikke er nettverkskort i PCen.SMCHP1D-ETH kobles til en Ethernet-port, for PCer som har nettverkskort eller innebygget nettverksport på hovedkortet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer