Test av Mac mini 2018

Nye Mac mini er verdt ventetiden

Et lite råskinn.

LEKKER: Mac mini er oppdatert for første gang på fire år. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
LEKKER: Mac mini er oppdatert for første gang på fire år. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi må faktisk hele fire år tilbake for å finne sist gang vi testet en Mac mini. Dette er med andre ord ikke Mac-produktet som oppdateres oftest av Apple, som igjen betyr at det er ganske spennende når det først skjer.

Den gang skrev vi at grunnmodellen faktisk var rimeligere enn modellen fra 2012, men slik er det ikke med den nye. Mens Mac mini anno 2014 kostet 4.290 kroner da den ble lansert, starter 2018-serien på 8.990 kroner – et relativt stort prishopp.

På plass har man ting som en mye kraftigere prosessor, raskere arbeidsminne, lynrask SSD-lagring og oppgradert grafikkprosessor (selv om det er snakk om en integrert løsning – det er uansett ikke plass til et dedikert og kraftig grafikkort i Mac mini).

Av tilkoblinger har det også skjedd en del. Apple har kvittet seg helt med mini DisplayPort og minnekortleser (dessverre), som erstattes av hele fire stykker av den universelle USB-C-kontakten med Thunderbolt 3-støtte. Fordelen med denne kontakten er at man kan koble til to 4K-skjermer samtidig og overføre data i vanvittige hastigheter til og fra kompatible enheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer