TEST: Apple Macbook Pro 2018

Nye Macbook Pro er blitt kraftigere - men koster flesk

Du er definitivt sikret hel ved om du går til innkjøp av nye Macbook Pro, men vi mener at du får like gode maskiner med Windows 10 - til mye lavere pris.

FORTSATT TOP NOTCH: Nye Macbook Pro har fått mer under panseret, bedre tastatur og bedre skjerm. Forskjellene fra forrige gang er størst på ytelsen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FORTSATT TOP NOTCH: Nye Macbook Pro har fått mer under panseret, bedre tastatur og bedre skjerm. Forskjellene fra forrige gang er størst på ytelsen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apples mest avanserte bærbare datamaskin, Macbook Pro, kom tidligere i sommer i nye utgaver. Fortsatt er det snakk om to størrelser, enten med 13 eller med 15-tommer skjerm. Foreløpig er to nye 13-tommere på plass i Apple Store, samt to 15-tommere.

Mest likt

Designmessig er den nye generasjonen ganske så like som den forrige (som fortsatt er tilgjengelig). Er du glad i fargerike kabinetter, er Macbook Pro fortsatt ikke noe for deg. Her kan du kun velge mellom to farger på metallet, sølv eller stellargrå - som i praksis betyr lys grå og mørk grå. Oppesiden er at det fortsatt er snakk om en lekker, stilren og ikke minst solid maskin der det meste er på stell.

Men noen forskjeller er det, og det merker du først når du setter øynene på skjermen og legger hendene på tastaturet. Begge deler har blitt litt bedre enn på forrige generasjon.

Det er imidlertid på innsiden de største forskjellene ligger, først og fremst med ny og langt kraftigere prosessorer, samt T2-brikken fra Apple, som fra før kun har vært tilgjengelig på den stasjonære iMac Pro. Den sørger for utvidet sikkerhet gjennom sikker oppstart og kryptering og dekryptering av filsystemet i sanntid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer