Nye Mac’er underveis

Apple har bestilt TV-reklameplass under SuperBowl '99 – og det betyr at det er noe stort på gang. For den reklameplassen koster penger. Mye penger...

Nye Mac’er underveis
Publisert

Ryktene om den neste modellserien fra Apple blir stadig mer konkrete. Det dreier seg om en maskinserie med et helt nytt design, med vesentlig kraftigere ytelse enn dagens modeller og med mye ny teknologi.

Dagens toppmodeller i G3-serien er på noen områder mindre avanserte enn forrige generasjons toppmodeller. De siste modellene med 604-prosessor hadde rask intern SCSI-buss, og toppmodellen 9600 hadde hele seks PCI-plasser.

Dagens G3-modeller bruker alle IDE for de interne diskene og langsom SCSI for eksterne lagringsenheter. Raskere prosessor og grafikkløsning gjør at dagens modeller likevel har kunnet hevde seg.

Kraftig opprustning

Prosessorhastighetene forventes å være i området 333-450 MHz. Buss-hastigheten vil være på 83 eller 100 MHz og FireWire, den nye ultraraske serie-bussen for kommunikasjon med periferienheter, er standard.

Ultra2 SCSI er innebygget i følge enkelte kilder. Andre kilder påstår at det fra nå av bare er FireWire som gjelder, og at du heretter må kjøpe SCSI selv, i form av tilleggskort.

USB er på plass, og diskettstasjonen er borte – akkurat som på iMac.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.