Nye MP3-produkter nesten klar

MP3-spiller fra Creative Labs, (som produserer SoundBlaster lydkort) og en vanlig CD-spiller som også spiller MP3-filer? Dette kan bli virkelighet så snart bransjen har blitt enig med seg selv. Men det er også en forutsetning for at MP3-formatet kan ta helt av.

Nye MP3-produkter nesten klar
Publisert

Torsdag 21 januar 1999 avsluttet seminaret "Digital Music Showdown" i NewYork, i regi av New York Software Industry Association. Deltagere fra MP3.com, Liquid Audio, a2b og RIAA (Recording Industry of America Association) førte en heftig debatt om distribusjon av musikk i fremtiden.

Det vil de sannsynligvis fortsette med i lang tid framover. Likevel er det en utbredt oppfatning at det å selge musikk over nettet krever en helt annen praktisk løsning enn i dag, hvis dette salget skal konkurrere om de store kjøpegruppene.

Lovlydig

Nesten 50 aktører som er involvert i musikkdistribusjon på Internett har nå stiftet Genuine Music Coalition (GMC). Denne skal arbeide for å fokusere på MP3 som et legitimt format for alternativ musikkdistribusjon. Med andre ord gjøre formatet mer stuerent enn det er i dag. Nå er begrepet MP3 nærmest synonymt med illegal distribusjon.

Alle medlemmer av koalisjonen skal kun distribuere musikk som er klarert hos rettighetsinnehaverne. Samtidig vil det bli utviklet forskjellige former for kopibeskyttelse og ”vannmerking” som gjør at opphavsrettighetene blir tatt hånd om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.