Nye PowerPC prosessorer fra Motorola - rykter om nye Mac'er

Motorola lanserer i dag nye versjoner av PowerPC prosessoren. Disse opererer med hastigheter på 300, 333 og 366 MHz. Prosessorene drives med bare 1,9 volt og bruker under halvparten så mye strøm som tidligere PPC-generasjoner. I kjølvannet av dette ryktes det også om nye, kraftige Mac'er.

Nye PowerPC prosessorer fra Motorola - rykter om nye Mac'er
Publisert

PowerPC er langt mindre utbredt i personlige datamaskiner enn Intels prosessorer. De finnes i moderneMac'er, i arbeidsstasjoner og servere fra IBM og brukes også i forskjellige versjoner til andre typer apparater som trenger prosessorkraft. Dette kan være alt fra mobiltelefoner til styringssystemer i biler.

Dette er en kraftig prosessor, på enkelte områder kan den være langt raskere enn selv de raskeste Pentium II-modellene. Den krever også langt mindre strøm enn Pentium, og kan derfor også brukes i bærbare maskiner. Typisk effektbruk for en PPC 750 på 300 MHz er 3,4 watt. Til sammenligning bruker en Mobile Pentium II, spesielt beregnet på bærbare maskiner, i underkant av 8 watt.

Senere i år vil Motorola produsere PPC med kobber i stedet for aluminium, noe som både vil gi høyere ytelse og enda lavere strømforbruk. Intel vil sannsynligvis komme med tilsvarende teknologi i begynnelsen av neste år.

Nye PowerMac'er?

Det har lenge versert rykter om nye Mac'er. Dette har ikke blitt verken avkreftet eller bekreftet av Apple, noe som tyder på at ett eller annet er i gjære. Det meldes i alle fall om at lagerbeholdningen hos de amerikanske distributørene er nærmest null, og at det er vanskelig å skaffe en del modeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer