Nye Raspberry Pi koster 5 dollar

Julegavetips til hobbyteknikeren?

KNØTTLITEN: En pengeseddel blir enorm sett i forhold til Raspberry Pi Zero, som er mindre enn et kredittkort. Femdollar-seddelen er det du må ut med for datamaskinen. Foto: PRODUSENTEN
KNØTTLITEN: En pengeseddel blir enorm sett i forhold til Raspberry Pi Zero, som er mindre enn et kredittkort. Femdollar-seddelen er det du må ut med for datamaskinen. Foto: PRODUSENTEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du er litt over middels interessert i PC-er og duppedingser, har du helt sikkert et forhold til Raspberry Pi. Den minimalistiske datamaskinen til noen ganske få hundrelapper, kan utføre en rekke nyttige og morsomme oppgaver - og har vist seg som et perfekt leketøy for mang en hobbytekniker.

Les også: Ny Raspberry Pi er seks ganger raskere

Mindre enn et kredittkort

Nå har selskapet bak, Raspberry Pi Foundation, lansert et helt nytt medlem i familien, kalt Raspberry Pi Zero. Den bittelille datamaskinen måler ikke mer enn 65 x 30 mm (som er mindre enn et kredittkort), men er likevel 40 prosent raskere enn den første Raspberry Pi, ifølge Engadget.

Raspberry Pi Zero er utstyrt med en 1 GHz ARM-prosessor, 512 MB RAM, en MicroSD-kortleser til operativsystem og lagring, en mini-HDMI-utgang - som ifølge produsenten skal kunne vise skjermbilder på inntil 1920 x 1080 piksler, samt to micro-USB-porter.

Fullverdig datamaskin

Datamaskinen skal kunne kjøre diverse Linux-distroer, deriblant Raspbian, som er spesialsydd til Raspberry Pi-maskiner. Dermed kan man kjøre en rekke programmer, deriblant Scratch, Minecraft og Sonic Pi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer