Nye rykter om XBox 2

Spillverdenen venter i spenning på at konsollprodusenter skal vise frem sine nye maskiner, forhåpentligvis i løpet av året. I mellomtiden dukker det opp ubekreftet informasjon av og til, og i helgen fikk vi vite mer om hvordan den nye XBox kanskje blir.

Publisert
Sist oppdatert
Nye rykter om XBox 2


Neste generasjon med spillkonsoller nærmer seg, selv om det fortsatt er en god stund til vi ser dem i butikkene. Det forventes likevel at offisielle annonseringer er nært forestående, og mange håper at både Sony og Microsoft vil avsløre detaljer om sine nye maskiner rundt E3-messen i mai.

Før dette skjer spekuleres det selvsagt mye i hvordan maskinene vil se ut. I løpet av helgen dukket det opp ny og temmelig håndfast informasjon om spesifikasjonene til XBox-oppfølgeren, og selv om informasjonen må tas med en klype salt, er det fremdeles spennende lesning.

Flere brikker, nye teknologier

Den kommende XBox-maskinen skal etter sigende ha hele tre prosessorer fra IBM. Det er snakk om 64-bits PowerPC-prosessorer, basert på PowerPC 976-brikken. Maskinen skal videre ha grafikkprosessor fra ATI, som er basert på den kommende R500-kjernen. Brikken skal støtte både DirectX 9 og 10-grensesnittene. Brikken skal også ha innebygd minne som skal løse båndbreddeproblemer.

Den nye XBoxen skal støtte opptil 512 MB RAM, selv om det er usikkert om konsollen faktisk skal bruke så mye minne, eller om 256 MB er nok.

Det store spørsmålet som det har vært mye diskusjon rundt, er hvorvidt den nye maskinen skal kunne spille titler utviklet for den originale XBoxen. Denne typen kompatibilitet var en av grunnene til at PlayStation 2 ble så populær, men problemet er at XBox 2 vil bruke teknologi fra IBM og ATI, i motsetning til den første maskinen som bygger på Intel og NVIDIA-løsninger. Dette kan eventuelt løses ved å emulere XBox-maskinvaren i software.

Ingen disk?

Et annet tema som vekker følelser er usikkerheten rundt harddiskmuligheter. Som kjent har dagens XBox en 8 GB disk som brukes til å lagre oppdateringer til spill, musikk og andre data. Det er snakk om at Microsoft vil satse på andre måter å lagre data på enn en vanlig harddisk, siden det ikke er så mange spillutgivere som benytter seg av den inebygde disken i dag.

Men som sagt - all denne informasjonen kan vise seg å være falsk. Uansett virker det som om vi ikke må vente så lenge på en offisiell uttalelse fra Microsoft, og det blir virkelig spennende å se hvordan neste generasjons maskiner kommer til å bli. Følg med fremover!

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer