Nye rykter om XBox 2

Spillverdenen venter i spenning på at konsollprodusenter skal vise frem sine nye maskiner, forhåpentligvis i løpet av året. I mellomtiden dukker det opp ubekreftet informasjon av og til, og i helgen fikk vi vite mer om hvordan den nye XBox kanskje blir.

Publisert
Sist oppdatert

Neste generasjon med spillkonsoller nærmer seg, selv om det fortsatt er en god stund til vi ser dem i butikkene. Det forventes likevel at offisielle annonseringer er nært forestående, og mange håper at både Sony og Microsoft vil avsløre detaljer om sine nye maskiner rundt E3-messen i mai.

Før dette skjer spekuleres det selvsagt mye i hvordan maskinene vil se ut. I løpet av helgen dukket det opp ny og temmelig håndfast informasjon om spesifikasjonene til XBox-oppfølgeren, og selv om informasjonen må tas med en klype salt, er det fremdeles spennende lesning.

Flere brikker, nye teknologier

Den kommende XBox-maskinen skal etter sigende ha hele tre prosessorer fra IBM. Det er snakk om 64-bits PowerPC-prosessorer, basert på PowerPC 976-brikken. Maskinen skal videre ha grafikkprosessor fra ATI, som er basert på den kommende R500-kjernen. Brikken skal støtte både DirectX 9 og 10-grensesnittene. Brikken skal også ha innebygd minne som skal løse båndbreddeproblemer.

Den nye XBoxen skal støtte opptil 512 MB RAM, selv om det er usikkert om konsollen faktisk skal bruke så mye minne, eller om 256 MB er nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer