Nye skrivere fra Canon

To nye blekkskrivere lanseres nå, med de minste blekkdråpene som noen gang har vært prestert i Canon sine produkter. Dette gir mange fordeler, ifølge Canon.

Nye skrivere fra Canon
Publisert
Sist oppdatert

De nyeste skriverne fra Canon bruker en nyutviklet teknikk som Canon kaller MicroFine Droplet Technology. Som navnet forteller er det snakk om ørsmå dråper, 2 picoliter, som i denne sammenhengen gir en oppløsning på hele 4800 x 1200 dpi.

Dyseåpningen er bare 10u i diameter, vesentlig mindre enn konkurrentene. Dette er helt avgjørende for presisjonen, ifølge Canon.

De to skriverne har mange felles trekk i tillegg til denne teknikken, men de største forskjellene er antall blekkpatroner og utskriftshastighet.

Bubble Jet i850

Nye skrivere fra Canon


Denne skriveren er den allsidige raceren som bruker 4 blekkpatroner, med en utskriftshastighet på opptil 22 A4 sider i minuttet i soft/hvitt. Fargeutskrifter med grafikk og tekst håndteres med opptil 14 sider i minuttet, mens høykvalitets fotoutskrift på A4 gir 0,6 A4 sider i minuttet eller 32 sekunder på 10x15 fotopapir.

Modellen erstatter både S750 og S820, og det nye skriverhodet er det raskeste i denne produktklassen. Det er også svært fleksibelt, og kan bruke både 2 pl og 5 pl dråpestørrelse, styrt av driverprogrammet. De større dråpene brukes på flater med samme farge, mens de små brukes til fine detaljer og overganger.

Fotoutskriften er selvsagt uten hvite kanter, og holdbarheten oppgis til mer enn 25 år når du bruker Canon Photo Paper Pro.

Skriveren har både parallell og USB-port, og kan dessuten brukes i nettverk med f.eks. en Pricom pocket print server.

BubbleJet i950

Nye skrivere fra Canon


Dette er etterfølgeren til S900, med samme ytelse, men med høyere oppløsning og utskriftskvalitet. Her brukes MicroFine Droplet Technology med konstant 2 picoliter dråpestørrelse og seks blekkpatroner for optimal fotokvalitet.

Hastigheten på ordinære tekstutskrifter i sort og kombinert tekst/grafikk er vesentlig lavere enn hos i850, med maks 7 sider i minuttet for ren tekst i sort.

Fargeutskriftene er derimot både raskere og av bedre kvalitet, med opptil en side i minuttet på A4 og 28 sekunder på 10x15.

Denne skriveren er beregnet på brukere som har fotoutskrift med topp kvalitet som høyeste prioritet, og et mindre volum på andre typer utskrifter.

BubbleJet i950 har bare USB tilkobling.

Pris og tilgjengelighet

i850: 2 095 kroner inkl mva.
i950: 3 599 kroner inkl mva.

Begge modellene leveres med fulle, separate blekkpatroner og salgsstart er ventet i februar. Kontakt din forhandler for nærmere informasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer