Nye småmaskiner fra HP

Hewlett-Packard lanserer nå en helt ny serie med bærbare PCer. Det dreier seg totalt om fem hovedmodeller, med priser fra 15.000 til 50.000 kroner, og i alle vekt- og prosessorklasser.

Nye småmaskiner fra HP
Publisert

-- Vi dropper alle eksisterende modeller, bortsett fra den lille OmniBook 800, sier HPs norske "bærbarsjef", Petter Bakken, til DinSide. -- Den mest spesielle av de nye modellene, Sojourn, er bare 18 millimeter tykk, og blir i utgangspunktet levert bare med engelsk tastatur. Til tross for dette, og en pris på rundt 54.000 kroner med dokkingløsning, har vi allerede solgt flere eksemplarer av denne enn hva vi regnet med i løpet av de nærmeste tre månedene. Så dette lover godt, så jeg arbeider nå med å få norsk tastatur på modellen.

OmniBook Sojourn veier i underkant av halvannet kilo, og har en Pentium 233 MHz MMX-prosessor innebygget. I denne nokså smale PCen har man også fått plass til en harddisk på 2,1 GB og 64 MB minne, men skal man benytte diskettstasjon og CD-ROM-spiller må man altså kjøpe den allerede nevnte dokkingstasjonen.

Pentium II-modell

Den nye toppmodellen, Omnibook 7100 har (naturligvis) fått 266 MHz Pentium II-prosessor innebygget. Den har 14,1 tommers skjerm og innebygget 3D-grafikkort fra ATI. Den har 32 MB minne som standard (kan utvides til 160 MB) og enten 8,1 eller 6,4 GB harddisk. Det dreier seg altså om en svært kraftig PC, som totalt veier ca. 4 kilo. Kjøperne kan velge om de vil ha styrepute (TouchPad) eller styrepinne (TrackPoint) montert på maskinen. Prisen for toppmodellen er oppunder 50.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer