Nye smarte diskkabinetter

Trenger du ekstern lagringsplass eller portabel lagring, så er en ekstern harddisk en god løsning. Vi ser på nye kabinetter med SATA, IDE og USB i forskjelige kombinasjoner.

Nye smarte diskkabinetter
Publisert
Sist oppdatert

SATA er i ferd med å overta som standard tilkobling for harddisker. Det leveres fremdeles en god del disker med vanlig IDE-kontakt, men her er hovedvekten på mindre og rimeligere disker, til enkel kontorbruk og oppgradering av eldre maskiner.

De største og raskeste diskene er ikke alltid tilgjengelig i IDE-utgave, og denne utviklingen vil bare fortsette.

I tillegg er SATA også mulig å bruke for tilkobling av eksterne disker. Da taper du ingen ytelse, slik tilfellet er med USB 2.0 og 1394a (FireWire 400).

Tid for nye disk-kabinetter

Eksterne harddisk-kabinetter med støtte for SATA har hittil ikke vært spesielt lett tilgjengelige, men dette er i ferd med å endre seg. Vi har sett på et par utgaver av nye løsninger som kommer i salg om kort tid.

Begge kabinettene har USB 2.0 tilkobling, den ene har også ekstern SATA-kontakt.

Kabinettet med SATA-kontakt leveres med brakett for montering i PC, hvor kabelen kobles til en av SATA-kontaktene på hovedkortet - alternativt til en SATA-kontakt på et tilleggskort.

Det følger også med en kabel med SATA-kontakt i begge ender for å koble kabinettet til PCen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.