Nye standarder gir rimeligere PCer

Færre komponenter gir rimeligere pris. Ved å integrere flere funksjoner i de allerede eksisterende komponentene, blir også produksjonen enklere. Dette gir ytterligere gevinst for produsentene. Men så var det dette med å bli enige om en standard.

Nye standarder gir rimeligere PCer
Publisert

Intel lanserte i denne uken en ny standard for montering av tilleggsutstyr på hovedkort. Den har fått trebokstavsforkortelsen CNR, som står for Communication and Networking Riser.

Det innebærer at all systemlogikken ligger på selve hovedkortet, mens elektronikken som hører til selve funksjonaliteten og grensesnittet sitter på et eget kort.

Moderne tilkoblinger

Den nye standarden skal sørge for at alle de grunnleggende kommunikasjonsbehovene blir dekket. Derfor er det støtte for både flerkanals lyd, analoge modem, hjemmenettverk basert på telefonledningene og 10/100 Ethernet-baserte nettverksløsninger.

Vi har en tilsvarende løsning på flere av dagens hovedkort, AMR (Audio Modem Riser), men her er det altså bare lyd og modem som støttes.

For PC-produsentene vil det bli enkelt å montere støtte for alle disse enhetene i form av ett enkelt kort, i stedet for to eller flere tilleggskort. Da vil det også være mulig å beholde et svært kompakt design, samtidig som konstruksjonen gjør de mulig å gi plass til en eller to PCI-plasser for oppgraderinger som brukeren selv installerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer