Nye teknologier gir raskere og bedre grafikk

Microsoft og SGI har avslørt et knippe detaljer om fremtidens PC-grafikk, og både spillere og mer seriøs brukere kan forvente betydelige forbedringer.

Nye teknologier gir raskere og bedre grafikk
Publisert

De mest avgjørende faktorene for kvaliteten på grafikken er skjermkortet og programvaren som styrer det hele (APIene, som er et grensesnitt mellom grafikk og spill). Bedre grensesnitt gir stor effekt, og det er dette Microsoft og SGI nå har mer konkrete planer for.

I dag er det to grensesnitt som er de viktigste konkurrentene når det gjelder forbrukermarkedet (først og fremst spill). Disse er Direct3D fra Microsoft, og OpenGL utviklet av Silicon Graphics (SGI). APIene brukes til kommunikasjon mellom programvare og maskinvare, og gjør utvikling av spill betydelig enklere. Direct3D er en del av DirectX, som er en samling av APIer for forskjellige multimedia-applikasjoner.

Microsoft og SGI har i en periode jobbet sammen med utvikling av et nytt grensesnitt som skal kombinere Direct3D og OpenGL. I og med at de to APIene er såpass forskjellige, er grensesnittet (kjent som Fahrenheit) meget komplisert å bygge. Derfor er den foreløpige datoen for prosjektet blitt utsatt til en gang i løpet av 2001. Fahrenheit skal etter planen være en teknologi som benyttes både ved utvikling av spill og annet underholdningsprogramvare, samt kompliserte, profesjonelle grafikkprogrammer. Dette skal gjøre oppgaven enklere for produsenter av grafikkmaskinvare, som ikke lenger vil behøve å utvikle separate OpenGL- og Direct3D-drivere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer