Nye topplasere fra HP

Hewlett-Packard Norge lanserte i går en ny serie laserskrivere for sine forhandlere. HP LaserJet 8000-familien starter på rundt 30.000 kroner ekskl. mva. og er hovedsakelig tenkt som avdelingsskrivere i nettverk.

Foto: HP
Foto: HP Vis mer
Publisert

8000-familien erstatter 5Si-serien, som HP har hatt stor suksess med. LaserJet 8000 er bygget rundt en 133 MHz-prosessor, har 16 MB minne som standard og et drivverk som skriver opp til 24 sider pr. minutt. En oppløsning på maksimalt 1200 punkter pr. tomme (dpi), støtte for PostScript 2 og bedre løsninger for nettverksadministrasjon inngår også.

I forhold til de enklere modellene, har LaserJet 8000 først og fremst en mer effektiv datahåndtering i form av HPs "transmit-once"- og "RIP-once"-teknologi.

Trenger du flere eksemplarer av et dokument, holder det nå å sende dataene gjennom nettet én gang. I tillegg blir dokumentet bare prosessert ("rippet") av skriveren én gang - deretter ligger det ferdige utskriftsbildet klart i skriveren og kan brukes så mange ganger som nødvendig.

Alt dette forbedrer ytelsen og reduserer nettverkstrafikken. En god løsning med andre ord, men ikke oppfunnet hos HP: QMS har allerede lenge hatt dette i sine nettverksskrivere, og tiden var inne for at HP kom etter.

Mopiering

"Mopiering" er imidlertid et ord HP har funnet på, og stammer fra det engelske "multiple original printing": Istedenfor å skrive ut et dokument på skriveren og deretter stille deg i kopieringskøen for å kopiere, sortere og stifte, lar du laserskriveren gjøre hele jobben - som du styrer fra PCen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.