Nye topplasere fra HP

Hewlett-Packard Norge lanserte i går en ny serie laserskrivere for sine forhandlere. HP LaserJet 8000-familien starter på rundt 30.000 kroner ekskl. mva. og er hovedsakelig tenkt som avdelingsskrivere i nettverk.

Foto: HP
Foto: HP Vis mer
Publisert

8000-familien erstatter 5Si-serien, som HP har hatt stor suksess med. LaserJet 8000 er bygget rundt en 133 MHz-prosessor, har 16 MB minne som standard og et drivverk som skriver opp til 24 sider pr. minutt. En oppløsning på maksimalt 1200 punkter pr. tomme (dpi), støtte for PostScript 2 og bedre løsninger for nettverksadministrasjon inngår også.

I forhold til de enklere modellene, har LaserJet 8000 først og fremst en mer effektiv datahåndtering i form av HPs "transmit-once"- og "RIP-once"-teknologi.

Trenger du flere eksemplarer av et dokument, holder det nå å sende dataene gjennom nettet én gang. I tillegg blir dokumentet bare prosessert ("rippet") av skriveren én gang - deretter ligger det ferdige utskriftsbildet klart i skriveren og kan brukes så mange ganger som nødvendig.

Alt dette forbedrer ytelsen og reduserer nettverkstrafikken. En god løsning med andre ord, men ikke oppfunnet hos HP: QMS har allerede lenge hatt dette i sine nettverksskrivere, og tiden var inne for at HP kom etter.

Mopiering

"Mopiering" er imidlertid et ord HP har funnet på, og stammer fra det engelske "multiple original printing": Istedenfor å skrive ut et dokument på skriveren og deretter stille deg i kopieringskøen for å kopiere, sortere og stifte, lar du laserskriveren gjøre hele jobben - som du styrer fra PCen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer