Nye toppmodeller fra Apple

Mac-miljøet har vært sultent lenge og ryktene har gått om fantastiske nye modeller. Virkeligheten ble ikke så strålende som mange hadde håpet.

Nye toppmodeller fra Apple
Publisert
Sist oppdatert

Megahertz betyr ikke alt, og i hvert fall ikke når man ikke kan levere. Da betyr arkitektur og arbeidsflyt så mye mer. Likevel hadde det ikke gjort noe for Mac-brukerne om de hadde hatt en ny prosessorgenerasjon til å drive arkitektur og arbeidsflyt, i betraktelig høyere hastighet.

Derfor har Apple måttet gjøre en annen vri for å gire opp ytelsen på de nye toppmodellene.

Dobbel CPU er standard

Alle modellene beregnet på krevende brukere, er nå utstyrt med 2 stk G4-prosessorer. Hastighetene på de tre nye modellene er 867 MHz, 1 GHz og 1.25 GHz.

De nye maskinene er basert på samme arkitektur som allerede har eksistert en stund i Apples Xserve – en lekker liten 1 U server for rack-montering.

Det betyr støtte for opptil 2 GB DDR-SDRAM, men systembussen er derimot beskjeden, med 133 MHz for den minste modellen og 167 MHz for de to største. En 3-nivå hurtigbuffer på opptil 2 MB hjelper til med dataflyten.

Både Super og Combo-drev

Det er mulig å få maskinene med både DVD-R/CD/CD-RW-brenner (som Apple kaller SuperDrive) og en kombinert DVD-leser/CD/CD-RW-brenner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer