Nye videokameraer fra Canon

Canon var ikke først, men kommer sterkt med nye filbaserte videokameraer.

Publisert
Sist oppdatert
Begge kameraene veier bare 380 gram


Tape er ikke ute ennå, men noen lysende framtid for tape-baserte videokameraer ser ikke produsentene for seg. Det som de store produsentene satser på er kameraer basert på AVCHD og filbaserte lagringsmedier. Dette betyr at kameraene lagrer video på DVD, harddisk eller flashkort som vanlige datafiler.

Det åpner for at du bare kopierer dataene direkte til PC/Mac hvis du skal redigere, i stedet for å måtte overføre i sanntid fra kameraet.

Etter hvert vil vi nok også finne kortplasser i nye flat-TVer, som kan spille av video i HD-opløsning direkte fra minnekort. Foreløpig har ikke dette vært noe tema, siden det i skrivende stund bare er et eneste kamera som lagrer AVCHD video på SD-kort.

Men nå lanserer Canon flere HD-kameraer som bruker disse formatene pluss SD-kameraer som også lagrer på flashminne.

Sikkert medium

Flashminne har overlegne egenskaper sammenlignet med lagring basert på bevegelige eller roterende mekanismer. Finmekanikken som håndterer kassetter tåler ikke hva som helst, og harddisker er heller ikke udødelige. Flashminne kan derimot kjøres i vaskemaskin på 60 grader og sentrifugeres med over 2000 omdreininger, ligge i sola, bli overkjørt av bil, falle på asfalten og skrubbes under fotsålen osv. uten at de slutter å fungere.

Kapasiteten på tilgjengelige flashminnekort av typen SD HC er i skrivende stund 8 GB, til i overkant av 800 kroner. Dette gir ca 3 timers opptakstid, noe som er mer enn tilstrekkelig for de aller fleste brukere i målgruppen. Dessuten vil minnekortene hele tiden bli billigere og få enda høyere kapasitet.

To modeller med AVCHD-støtte

HF10 og HF100 heter de to modellene som nå er lansert. De har støtte for full HD i 1920 x 1080 (i motsetning til 1440 x 1080 som andre kameraer opererer med) og lager på flashminne.

HF10 er utstyrt med innebygd flashminne på 16 GB og har plass til SD HC minnekort i tillegg. Dette gir en opptakstid på opptil 14 timer.

Nye videokameraer fra Canon
Nye videokameraer fra Canon
HF100 gjør opptak direkte til minnekort og leveres uten internminne.

Nye videokameraer fra Canon
Nye videokameraer fra Canon
Begge kameraene veier bare 380 gram og er i et kompakt og lommevennlig format.

Forøvrig har kameraene 12x optisk zoom, Canons eget HD-video objektiv og optisk stabilisator. De bruker en ny CMOS-sensor på 3,3 megapiksler, DIGIC DV III bildeprosessor og Canons Instant AF-teknikk som gir praktisk talt øyeblikkelig autofokus.

Kameraene har også en ny avansert tilbehørssko, mikrofoninnganger med manuell justering, HDMI og komponentutganger og er kompatible med Canons nye DVD-brenner DW-10. Lydopptak er i stereo.

Foreløpige priser inkl mva:

Canon HF10: 11 199,-
Canon HF100: 9 499,-

Salgsstart er april 2008

Også SD video med flashminne

Men det er ikke bare kameraer med HD-oppløsning og AVCHD som drar nytte av flashminne. Canon lanserer også 3 kameraer som søtter Standard Definition video (vanlig DV) i MPEG-2 format. Dette er langt lettere å håndtere ved redigering og avspilling og fungerer utmerket for mange formål.

Nye videokameraer fra Canon


Modellene har henholdsvis 16 og 8 GB flashminne innebygget i tillegg til SD kort, mens den minste modellen bare bruker SD kort til lagring av video

Foreløpige priser inkl mva:

Canon FS10: 4 299,-
Canon FS11: 5 199,-
Canon FS100: 3 449,-

Salgsstart er april 2008

Frittstående DVD-brenner

DW-100 er ern fristående DVD-brenner som er kompatibel med alle de flashbaserte videokameraene og harddiskmodellen HG10 og kobles til disse med USB.

Nye videokameraer fra Canon


Den lar deg brenne DVD eller AVCHD på vanlige DVD-plater, og fungerer også som avspiller for begge formatene når den kobles til en PC.

Den har 3 knapper og er svært enkel å betjene.

Prisen er ikke kjent pr 8 januar.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer