Windows 11

Nye Windows lekket

Slik blir Windows 11: ny startmeny, design og nye funksjoner.

WINDOWS 11: Slik blir startmenyen i Windows 11 – ikke veldig ulik den vi så i nå kansellerte Windows 10X. Foto: Skjermdump
WINDOWS 11: Slik blir startmenyen i Windows 11 – ikke veldig ulik den vi så i nå kansellerte Windows 10X. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden gikk Microsoft ut og annonserte et større Windows-arrangement for 24. juni, men en lekkasje har allerede avslørt hva selskapet skal avduke den datoen.

En tidlig versjon av kommende Windows 11 ble i går lekket og flere internasjonale medier har lastet ned og testet den nye utgaven av Windows.

Windows 11

Lekkasjen avslører en stor designoverhaling for Windows, med et nytt brukergrensesnitt, ny startmeny, avrundede hjørner og flere nyheter.

For eksempel er oppgavelinjen og startmenyen i Windows 11 sentrert på skjermen, med inspirasjon fra Windows 10X som for øyeblikket er lagt på hylla. Her er de dynamiske flisene, som først ble introdusert i Windows 8, byttet ut med statiske ikoner.

Den nye startmenyen består av festede apper og siste filer

Foretrekker du oppgavelinjen og startmenyen slik de er i Windows 10, kan du via innstillingene i Windows 11 endre til venstrestilt visning. Det viser seg også at du kan reaktivere dynamiske fliser dersom du savner dem.

På oppgavelinjen har det dukket opp en Widgets-knapp som kan tyde på at småprogrammer er tilbake i Windows.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer