Windows 11

Nye Windows lekket

Slik blir Windows 11: ny startmeny, design og nye funksjoner.

WINDOWS 11: Slik blir startmenyen i Windows 11 – ikke veldig ulik den vi så i nå kansellerte Windows 10X. Foto: Skjermdump
WINDOWS 11: Slik blir startmenyen i Windows 11 – ikke veldig ulik den vi så i nå kansellerte Windows 10X. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden gikk Microsoft ut og annonserte et større Windows-arrangement for 24. juni, men en lekkasje har allerede avslørt hva selskapet skal avduke den datoen.

En tidlig versjon av kommende Windows 11 ble i går lekket og flere internasjonale medier har lastet ned og testet den nye utgaven av Windows.

Windows 11

Lekkasjen avslører en stor designoverhaling for Windows, med et nytt brukergrensesnitt, ny startmeny, avrundede hjørner og flere nyheter.

For eksempel er oppgavelinjen og startmenyen i Windows 11 sentrert på skjermen, med inspirasjon fra Windows 10X som for øyeblikket er lagt på hylla. Her er de dynamiske flisene, som først ble introdusert i Windows 8, byttet ut med statiske ikoner.

Den nye startmenyen består av festede apper og siste filer

Foretrekker du oppgavelinjen og startmenyen slik de er i Windows 10, kan du via innstillingene i Windows 11 endre til venstrestilt visning. Det viser seg også at du kan reaktivere dynamiske fliser dersom du savner dem.

På oppgavelinjen har det dukket opp en Widgets-knapp som kan tyde på at småprogrammer er tilbake i Windows.

Runde kanter

Som en del av en større designoppdatering, har Windows 11 avrundende hjørner i appvinduer, kontekstmenyer og også startmenyen.

Avrundede hjørner er for så vidt ingenting nytt i Windows-sfæren, og vi så det blant annet i Windows 7.

En annen nyhet i Windows 11, er snap-funksjonalitet for å sidestille apper. Her kan du trykke og holde på maksimerknappen i et vindu for å velge hvordan vinduet skal sidestilles.

I GIF-en under kan du se dette i aksjon.

Avdukes 24. juni

Som nevnt over skal Microsoft avholde et Windows-arrangement der de skal snakke om Windows 11 og alle nyhetene som kommer med den nye versjonen.

Da får vi trolig også vite når Windows 11 lanseres og hvilke enheter som støtter det nye operativsystemet. Skal vi tippe, betyr det samtlige enheter som i dag kjører Windows 10.

Windows Central har for øvrig publisert en lengre videogjennomgang av den lekkede utgaven av Windows 11.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer