Nyhetsdryss fra Intel

Intels utviklerkonferanse er i gang, og det strømmer på med nye løsninger og produkter på aller områder. Det er her nye standarder settes, og nye muligheter åpner seg både for hjemmebrukere og tunge bedriftsløsninger.

Nyhetsdryss fra Intel
Publisert
Sist oppdatert

Intel Developer Conference pågår, og nyheter på alle områder åpenbarer seg. Her er et utvalg av de viktigste:

  • En ny ekstrem Pentium 4 på 3,2 GHz, med 2 MB tredje nivå hurtigbuffer i tillegg til 512 MB andrenivå

  • Nye utgaver av Pentium M – ”Dothan” - og videreutvikling av Centrino – ”Sonoma"

  • Nye prosessorer - ”Bulverde”- for mobiltelefoner og PDA’er

  • Neste generasjon grensesnitt for lagringsenheter - Serial ATA II

  • Ny formfaktor for PC-konstruksjon – BTX


Pentium 4 Extreme

Denne kan du lese om i denne artikkelen

Dothan og Sonora

Neste generasjon Pentium M med kodenavnet Dothan, vil bli produsert med 90 nanometer
teknikk og inneholde 140 millioner transistorer. Det integrerte hurtigminnet vil bli på 2 MB. Den vil være i handelen i siste kvartal i år.

Sonora er det nye navnet på Intels mobile platform, og er basert på dagens Centrino-teknikker. Den vil støtte alle standardene for trådløst nettverk 802.11a/b og 802.11b/g, og et nytt brikkesett kalt Alviso. Dette vil inneholde en ny grafikkprosessor og støtte for tilleggskort basert på PCI Express og ExpressCard. I tillegg kommer det støtte forneste generasjon DDR2 minne, Serial ATA og Intels nye løsning for lyd, Azalia.

Bulverde

Intel satser på en dramatisk utvikling for mobile enheter, både telfoner og PDA. Spesielt legges det vekt på multimedia, og Bulverde-prosessorene vil ha kraftig støtte for digital bildebehandlig. Både visning, fotografering med opptil 4 megapiksler og høykvalitets video vil bli støttet, med et lavt strømforbruk.

Dette vil resultere i telefoner og PDA’er som etter hvert vil kunne overta store deler av markedet både for små digitalkameraer og videokameraer, samt bærbare musikkmaskiner.

Serial ATA II

Første generasjon S-ATA var bare begynnelsen. Neste generasjon byr på langt mer avansert og kapabel signalering, som gir mer effektiv kommunikasjon mellom lagringsenhetene og vertsmaskinen.

Flere enheter på samme kabel vil bli støttet, i form av Port Multiplier. Dette vil gi enklere og mer fleksibel kabling.

Port Selector protokollen gjør det mulig å knytte flere vertsmaskiner til en og samme lagringsenhet. Det åpner for RAID-løsninger, NAS-løsninger, direkte disk-til-disk kopiering og mer avanserte lagrinssystemer.

BTX

Denne nye standarden for selve konstruksjonen av hovedkort og kabinett, definerer spesifikke soner og dimensjoner for komponenter og moduler som inngår i en PC. Dermed vil det bli lagt bedre til rette for optimal kjøling, kabling og plassering av tilkoblinger og lagringsenheter.

Formfaktoren, som finnes i flere varianter, er også mindre enn dagens ATX standard. Dette baner vei for nye, spennende PC-design.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer